Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mondatok, amelyeket gyakrabban mondhatnánk egymásnak az új évben

Minden egyes új esztendő új lehetőségeket, új esélyeket és új reményeket kínál, éppen ezért is szokás újévi fogadalmakat tenni. Ezek általában anyagi, vagy egészségügyi természetűek, pl. új vállalkozás indítására vagy a rég elvesztett fittség visszaszerzésére biztosan sokan fogadkoznak szilveszter éjszakáján. Mi ezeknél most egy kicsit kézenfekvőbb tanács megfogadását ajánljuk a kedves olvasóknak, ami viszont az említett dolgoknál talán még hatványozottabban köszönhet vissza az életükben. Ajánlásunk egyszerű, mondogassák szeretteiknek egy kicsit gyakrabban a következő mondatokat, a hatásuk garantáltan pozitív lesz!

0 Tovább

Szilveszteri bulizás okosan!

A babona szerint olyan lesz az új év, ahogy annak első napja telik. Így, amennyiben hiszünk az ilyesmiben, a szokásosnál is fontosabb, hogy január elsején ha lehet elkerüljön minket a másnaposság és a rosszullét, amiket a fergeteges szilveszteri buliból viszünk haza magunkkal. Mivel ez gyakran problémát okoz, természetesen mindenkinek megvan a saját legtutibb módszere, a másnaposság megelőzésére és kezelésére. Mi most ezekből szedjük össze a valóban működőket.

Mi okozza a másnaposságot?

Az alkohol fokozza a szervezet vízháztatásának anyagcseréjét, így különösen ha csak a szilveszterhez hasonló jeles alkalmakkor szoktunk inni ha iszunk rengeteget fogunk a wc-re járkálni. Ezáltal szervezetünk sokkal több folyadékot veszít, mint amennyit az alkohol italokból nyer, így testünk kiszárad. A vizelettel persze nem csak folyadék de rengeteg vitamin, só és egyéb hasznos ásványi anyagok ürülnek ki a szervezetünkből. Helyükre a máj megerőltető munkájának hála számos méreganyag kerül, az amúgy is kitágult ereinkbe. Leesett vérnyomásunkhoz általában alacsony vércukorszint is társul, így ébredéskor tökéletesen erőtlennek, gyengének, fejfájósnak és kiszáradtnak érezzük magunkat.

Gyors segítség!

Természetesen a fent leírt anyagokat azonnal pótolni kell. Kezdhetünk egy nagy pohár vízzel, amihez, nagy dózisú C-vitamin vagy multivitamint veszünk be. A pezsgőtablettákat ilyenkor érdemes kerülni, hiszen ezek irritálják, az alkohol által amúgy is kikezdett gyomorfalat. Persze vannak akik ennek ellenére a savas és szánsavas kávé&kóla kombinációt részesítik előnyben, aminek persze van bizonyított előnye is: egyszerre emelik meg vérnyomásunkat és vércukorszintünket, így ha gyomorpanaszaink nincsenek érdemes velük kísérletezni. A többieknek maradnak a savlekötő lehetőleg cukros ételek, gyümölcsök, a nehéz zsíros fogásokat ugyanakkor érdemes kerülni.

Létezik megelőzés?



A másnaposság megelőzésére csak egy biztos módszer van: ha nem iszunk alkoholt. Ha azonban mégis így teszünk sem maradunk teljesen védtelenek. Érdemes az ivászat megkezdése előtt kiadósat vacsorázni, hogy ne üres gyomrunkra háruljon minden teher. Az apróbb falatokat később se száműzzük, alkohol italok mellett nagyon jól esik és hasznos is pár apróbb falat, snack vagy sörkorcsolya. Tiszta vizet, vagy alkohol- és lehetőleg szénsavmentes üdítőket se se felejtsünk el ivás közben. Ezek megóvnak minket a kiszáradástól. Lehetőleg ne keverjük össze vissza a különböző italokat. Bár a régi mondással miszerint sörre bor – mindenkor, borra sör – meggyötör lehet vitatkozni, az biztos, ha koktélra töményet, arra sör, majd éjfélkor pezsgőt iszunk biztosan kellemetlen másnapra számíthatunk. Érdemes egyféle italt fogyasztani és természetesen abból is a jobb minőségűt.

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek