Biztosan hallottál már a Fiatalság Kútjáról amiből, ha iszol, újra fiatal lehetsz. Sajnálatos módon még mi is csak a mesékből értesültünk róla, egyelőre senki sem fedezte fel a csodaszert, amivel örökké fiatalok maradhatunk. Azonban vannak olyan gyógynövények, amelyeknek hatása már-már meseszerű, és amelyeknek a segítségével akár több évvel is meghosszabbíthatjuk életünket. Kattints a három „csodaszerért”!

Pitypang

A legtöbben talán irtandó gyomként tekintenek a pitypangra, valójában azonban ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Méregteleníti a májat, gyulladásgátló hatással bír és elősegíti az emésztési folyamatokat. Fogyasztását kétféleképpen ajánljuk, használhatod salátában hozzávalóként, vagy készíthetsz belőle teát, de egy valamire érdemes odafigyelni, csak megbízható helyről szerezz be a növényből. Semmiképpen se az udvaron vagy valamelyik parkban kezdj el pitypangot gyűjteni, mert azok biztonságossága nem garantált, jobb elkerülni a vegyszerrel kezelt példányokat.

Szent bazsalikom – Tulsi

"A Gyógyfüvek Királynője", India legendás, semmihez nem hasonlítható gyógynövénye. Leggyakoribb fogyasztási formája a teafőzés. Antibakteriális, gyulladásgátló és gombaölő tulajdonságokkal rendelkező erős antioxidáns. A múltban sokféleképpen, a fekélyektől a megfázásig mindenféle betegség kezelésére alkalmazták, azonban mostanság a stressz leküzdésére ajánlják a szakértők. Borsos íze miatt, mi fűszerként való használatát javasoljuk.

Reishi (Ganoderma) gomba

A kínai orvoslás egyik legmegbecsültebb eszköze a reishi gomba, és nem véletlenül. Mára már kutatások bizonyítják, hogy tisztító hatással van az artériákra, és ami még fontosabb a daganatok elleni küzdelemben is hatékony segítséget jelent. Étrendünkbe könnyen beilleszthető, hiszen használható levesek, pörköltek, vagy akár rizottók ízesítésére is. Persze fogyasztható még tea, vagy kapszula formájában is, annyi bizonyos, hogy nem bánjuk meg, ha elkezdjük a használatát.

Ki fogod próbálni? Ismersz még hatásos módszereket? Oszd meg velünk itt, vagy a Facebookon!