A boldog és békés Karácsonyból elég hamar válhat valódi rémálom, ha az ember folyamatosan csak az ajándékokon agyal, az utazáson kattog vagy éppen 12 személyre főzi az ünnepi ebédet. Szóval az ünnepek alatt sem leányálom az élet, hiszen rengeteg dolog miatt aggódhatunk és hiába a számtalan stressz oldó technika, ezekről bővebben itt, jobb elkerülni a bajt és lélekben is felkészülni a szeretet ünnepére. Összeszedtünk hát egy jó adag olyan dolgot, ami miatt nem érdemes izgulnod!

 

  1. Drága ajándékok. Nem érdemes sokat költeni, hiszen egy házilag, kézzel készült meglepetés sokkal többet jelenthet szeretteinknek.
  2. Ezzel ellentétben, akkor sem érdemes aggódni, ha nincs időd személyes ajándékot készíteni. egyszerűen válassz valami ésszerűt!
  3. Ha semmi sem jut eszedbe, amit adhatnál, akkor se ess pánikba! Hidd el, hogy még egy ajándékutalvány is sokkal jobb, mint egy esetlegesen melléválasztott meglepetés.
  4. Miért is ne adhatnál ugyanolyan ajándékot több embernek is a családban, a lényeg, hogy ne egy fedél alatt éljenek, mert akkor hamar le fogsz bukni!
  5. Ahogy az imént említettük, nem lehet mindenkinek tökéletesen eltalálni az ízlését, így valószínűleg lesz olyan, aki kicseréli az ajándékodat. Ne vedd sértésnek, inkább örülj neki, hogy jövőre egy gonddal kevesebb, már csak ajándékutalványt kell majd adnod!
  6. Senki sem mondta, hogy főzz egyedül, vond be a családot is, vagy hajts végre szentségtörést és rendelj étteremből!
  7. Éppen ezért a bolti bejgli miatt sem kell szégyenkezned, hiszen nem öt perc egy ilyen süteményt megsütni!
  8. Hirtelen vendég a listán? A gyerek új barátot vagy barátnőt jelentett be Karácsonyra és már nincs idő új ajándékot beszerezni? Ne aggódj, annak is örülni fog, ha ott lehet és kedvesek lesztek hozzá!
  9. Igazi, vagy mű? Kicsi vagy nagy? Mindegy csak legyen mit együtt feldíszítenie a családnak!
  10. Ki akar még képeslapokat küldeni a 21. században? Spórold meg a postai sorban állást és küldj a barátoknak egy szép képet e-mailben, vagy valamelyik közösségi oldalon.
  11. Nem kötelező egyszerre vendégül látni az egész családot sem, hiszen van elég nap az ünnepek során a találkozókra.
  12. Mindenkinek ugyanannyiért vásárolni meglepetéseket. Ugyan már, ez butaság. Lehet, hogy az édesanyádnak sokat fog jelenteni egy olcsó kis csecsebecse is, a párod viszont valamilyen modern kütyüre vágyik. Nem az érték, hanem a szándék a fontos!

+1 Viták? Na és, minden családban előfordulnak, minél többen lesztek annál valószínűbb. Ezek miatt végképp nem érdemes aggódnod, másnapra majd elfelejtik! 

Összefoglalva tehát, ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a karácsonyi stressz, fogadd el, hogy nem lehet minden tökéletes és koncentrálj inkább a családodra!

És, ha már témánál vagyunk, akkor ezúton is boldog Karácsonyt szeretnénk kívánni a blog olvasóinak és a lelkes Kellogg’s rajongóknak!