A WC fölé guggolsz? Rögtön fogat mosol étkezés után? Vagy esetleg minden nap edzeni jársz? Talán a legjobbat akarod, de tudtodon kívül mégis rosszul jársz el. Ezekre és még pár hasonló kérdésre keressük a választ következő bejegyzésünkben!

Nyilvános WC fölé guggolni

Nem rossz módszer az ülőkén található kórokozók ellen, viszont azoknál jóval nagyobb bajt is okozhat a mutatvány, mivel akár egy húgyúti fertőzést is összeszedhetsz így. Guggolás közben ugyanis megfeszülnek az izmaid, ami megakadályozza a húgyhólyag megfelelő ürülését. Jobban teszed hát, ha kitapétázod az ülőkét egy jó adag toalettpapírral, vagy bevásárolsz egy már külön erre a célra készített termékből.

Étkezés után azonnal fogat mosni

Mindenhová magaddal viszed a fogkefédet? Nagyon helyes, de azt javasoljuk, hogy a használatát halaszd el az étkezések után mintegy fél-egy órával, különösen a savas ételek fogyasztása után. A magas savtartalmú ételek és italok (manapság szinte már mindenben van) ugyanis felpuhítják a fogzománcot, aminek ha neki esel egy fogkefével, csak még nagyobb kárt okozol.  Szóval várj a fogmosással ebéd után, illetve fogmosás előtt öblítsd ki a szádat többször is tiszta vízzel.

Egész napra elnyújtani az étkezést

Gyakori és kis porciókkal tűzdelt étkezés, mi is ezt javasoltuk és ajánljuk most is. Azonban egyáltalán nem úgy, hogy hajnalban kezded és éjfélkor zárod a ciklusokat. Több kutatás is azt bizonyítja, hogy a rövidebb 10-12 órás keretbe foglalt étkezések hatékonyabb energiafelhasználáshoz vezetnek. Tehát, azt javasoljuk, hogy csökkentsd az időbeli távolságot a reggeli és a vacsora között, meglátod meg lesz az eredménye. 

Étteremben csak salátát rendelni

Önmagában ez sem rossz gondolat, de érdemes átgondolni, hogy pontosan milyet is választunk, mert egyes vaskosabb öntettel rendelkező salátával akár még rosszabbul is járhatunk, mint egy Big Mac-kel. Szóval csak okosan, mindig légy körültekintő a rendelés előtt és hanyagold a baconos, illetve krémes öntetekkel nyakon öntött salátákat.

Hétvégén kialudni a hét közbeni fáradalmakat

Erről írtunk már egyszer az alváshoz kapcsolódó mítoszok vizsgálata során, természetesen nem lehet bepótolni a hét során kimaradt alvást szombaton vagy vasárnap. Ezzel maximum a hétfőnket tesszük még borzalmasabbá. Ha változtatni akarsz a kialvatlanságodon, amit már csak az egészséged érdekében is erősen javallunk, akkor próbálj meg hamarabb lefeküdni, mintsem később kelni.

Minden nap edzeni

Kell is a mozgás az egészség tartós megőrzéséhez, de azért túlzásba sem szabad esnünk. Igenis szükség van úgynevezett töltőnapokra, amikor hagyod, hogy a szervezeted regenerálódhasson. Még a legprofibbak sem edzhetnek minden nap, hiszen az ő testüknek is ugyanúgy szüksége van némi pihenésre, nemhogy egy olyan embernek, aki a sportot csak hobbi szinten űzi. A lényeg: tervezd meg ne csak az edzéseket, de a pihenéseket is!

Hasznosnak találtad a bejegyzésünket? Oszd meg barátaiddal is! Vannak még tippjeid? Írd meg nekünk itt, vagy a Facebookon!