A fantasztikus hírről, miszerint a sör véd a megfázástól, japán tudósok számoltak be. A Sapporo-i Orvosi Egyetem kutatói azt találták, hogy a sör főzéséhez használt komlóban jelen lévő humulon nevű kémiai anyag valóban hatékony ellenszere lehet az úgynevezett RS- vírusnak, amely sok esetben felelős a téli megfázásokért.

Hol van a rejtett csapda? – kérdezheted jogosan.  Nem jársz messze az igazságtól ugyanis, ha hatásos mennyiséget szeretnél bevenni a sörben található humulonból, akkor nem kevesebb mint 8 üveggel (0,5 l) kellene meginnod, amit  viszont egyáltalán nem javallunk, mivel lehet, hogy kisebb bajod is nagyobb lesz a „gyógyszer” elfogyasztása után, mint az enyhe köhögés.

A kutatók most azt keresik, hogy hogyan tudnák felhasználni a humulont alkoholmentes formában, hogy annak jótékony hatásait jóval racionális formában, akár a gyerekek is élvezhessék, ugyanis különösen rájuk veszélyes az említett RS-vírus. 

Az, hogy hogyan juthatott a japán tudósok eszébe a sör RS-vírusokkal szembeni hatékonyságának vizsgálata, kész rejtély számunkra, abban viszont biztosak vagyunk, hogy alaposan kivizsgálták a folykony kenyeret!