Akár magas a koleszterinszinted, akár csak a megelőzésre törekszel, ebben a bejegyzésben kiváló tanácsokat olvashatsz arra nézve, hogy hogyan csökkentheted koleszterinszinted mindenféle mesterséges praktikák nélkül, kizárólag természetes módon.

Igyál narancslevet

Mindegy, hogy frissen facsart vagy dobozos, a lényeg, hogy narancs legyen. Egy a közelmúltban közzé tett amerikai tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a gyümölcsben található összetevők sikeresen veszik fel a harcot a koleszterinnel szemben. A kísérletben résztvevők koleszterinszintje egy hónap alatt 16%-kal csökkent mindössze három pohár narancslétől naponta.

 Fokozd az Omega-3 zsírsavak bevitelét

A hal nem csupán egy húst néha napján helyettesítő étel, hanem az egyik legfontosabb omega-3 zsírsavforrás. Az eszenciális zsírsavak pedig kiemelten fontos szerepet játszanak a koleszterinszint alacsonyan tartásában. Az ajánlott napi bevitel valahol 1,6 gramm/nap körül lehet, amit heti két halas étkezés megfelelően biztosíthat. Ha azonban nem szereted a hal ízét, még mindig választhatod a patikákban kapható halolaj kapszulákat.

 Fogyassz több teljes kiőrlésű ételt

A legjobb példa a zabpehely, aminek fogyasztásával védőréteget képezhetünk bélrendszerünkön, ami jelentősen csökkenti a zsírok felszívódását, megkímélve így szervezetünket a felesleges tehertől.

Kezdj el borozni

Talán mostanra már nem túl meglepő hír, hogy a vörösbor kis mértékben jótékony hatással van egészségi állapotunkra, mi is többször írtunk már az isteni nedű áldásos mivoltáról. Örömmel felírjuk a listára a koleszterinszint csökkentő hatását is, persze nem szabad elfeledni, hogy a kulcsszó a mérték! Napi egy-két pohár a maximum!

 Kezdj el sportolni

A mozgás általánosan jó hatással van testünk szinte minden pontjára, így nem túl különös az sem, hogy a koleszterinszintet is mérsékli. Persze nem csak ezért érdemes sportolni, hanem, hogy az aktív életmód egyéb egészségre pozitívan ható előnyeit is kiélvezhessük, úghogy irány mozogni!