Nincs is jobb nyári étek, mint egy jó olasz recept. A sütőben sült padlizsán egyszerre nyújtja e sokoldalú zöldség frissességét, ugyanakkor kellően laktató, és a ropogós bundában teljes értékű főételként is felszolgálhatjuk.
Hozzávalók:
- ½ bögre liszt
- 2 csipet só
- 3 csipet bors
- 1 tk. olasz fűszerkeverék
- 2 tojás
- ¼ bögre tej
- 2 marék reszelt parmezán
- 2 bögre Kellogg's Cornflakes
- 2 közepes padlizsán
- friss bazsalikom
- 1 üveg paradicsomszósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Egy panírozásra alkalmas edényben keverjük el a sót, a lisztet és az olasz fűszereket. Természetesen nem kell kész fűszer keveréket használnunk, ha kísérletezni támad kedvünk saját mixünket is elkészíthetjük.
A második edényben verjük fel a tojásokat, és adjunk hozzájuk egy kevés tejet.
A harmadik edénybe kerül a durván felére, harmadára aprított kukoricapehely, melybe elkeverjük a reszelt parmezánsajtot. Ha lehet ezt magunknak reszeljük, mert a bolti sajtdarálékok gyakran túl porszerűek.
A padlizsánt mossuk meg majd vágjuk maximum 1,5-2 centiméter vastag karikákra. Innentől borzasztó egyszerű a dolgunk, a szeleteket egyszerűen bepanírozzuk. Alaposan megforgatjuk a padlizsánt a lisztben, úgy, hogy semmi se maradjon ki, majd jöhet a tojás, és a kukoricapehely morzsa.
Az elkészült szeleteket sütőpapírral lefedett tepsire fektetjük, majd 20-25 perce sütőbe dugjuk.
Amíg a padlizsán sül, melegítsük fel kész paradicsomszószt, ezeket fűszerezni általában már nem kell. A Kész padlizsánt friss bazsalikommal meghintva meleg paradicsomszósszal tálaljuk. Isteni!
Utolsó kommentek