Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egészséges snack-ek a foci Eb-re

Ne legyünk álszentek: snack-eket ropogtatni, tévé előtt nassolni mindenki szokott. Még ha különösen is figyelünk az egészséges táplálkozásra, néha-néha a ropis tál felé téved a kezünk, vagy bedobunk suttyomba egy marék chipset. Nincs is ezzel különösebb gond ha csak ritkán esünk kísértésbe. Azonban a fent leírt apróbb bűnök bizony még csábítóbbak, ha valami igazán izgalmas megy a tévében, és a labdarúgó-Európa-bajnokság bizony ilyennek ígérkezik. Nézzük azt otthon barátaink vagy családunk szűk körében, vagy egy parkban felállított óriás kivetítő előtt több száz vagy ezer ember társaságában a legizgalmasabb pillanatokban, szinte leküzdhetetlen a vágy hogy valami ropogtatni valón vezessük le a feszültséget. Hogy emiatt senkinek se legyen lelkiismeret-furdalása, megosztjuk veletek pár finom, ropogós de ugyanakkor egészséges snack receptjét, amit a pasik is imádni fognak.

Roppanós zöldségrudak

Ez a legkézenfekvőbb és legegyszerűbben elkészíthető finomság, ráadásul ilyenkor nyáron a hozzávalókat beszerezni sem nagy ördöngösség. Szeleteljünk fel sárgarépát, kígyóuborkát, kaliforniai paprikát 10-15 centi hosszú, 1-2 centi vastag darabokra és a ropihoz hasonlóan kínáljuk meccsnéző társainknak. A friss zöldségek teli vannak vitaminnal és ugyanúgy megállás nélkül lehet majszolni őket. Mártogathatjuk is őket ház készítésű kőrözöttbe, humuszba vagy saját készítésű rokfortos krémbe.

Zöldségchips

Ha nem tudunk elszakadni a chipsektől, sem kell feltétlenül a legegészségtelenebb, olajos, túlsózott burgonyát választani. Rengeteg helyen kaphatóak más zöldségekből, répából, cukkiniből, céklából készült finomságok, melyeket jellegzetes ízük miatt nem kell agyonsózni. Ráadásul mivel ezek a tudatos vásárlókat célozzák többnyire nem olajban sütik ki őket. Persze a ha biztosra akarunk menni otthon magunk is készíthetünk.

Ropogós csicseriborsó

Ha már magunk készítjük a harapni valót, adjunk bele mindent! Nyissunk fel egy konzerv csicseriborsót, jól csöpögtessük le, itassuk fel törlőkendővel levét, majd pár csepp olívaolajjal, citrommal, chilivel, pici sóval vagy bármi egyébbel ízesítsük kedvünk szerint. Pár perc a 200°C-os sütőben és már kész is. Ezután házi szurkolótáborunk biztos nem csak a gyönyörű gólok miatt várja majd a következő meccset.

Natúr magvak

A sózott, pörkölt mogyoró és társai is a legkedveltebb ropogtatni valók közé tartoznak. Ezzel csupán két gond van: sózottak és pörköltek. Utóbbi folyamat alatt a magok ugyanis rengeteg fölösleges plusz zsiradékot szívnak magukba, a hatalmas adag sóra, amit ezután kapnak pedig végképp nincs a szervezetünknek szüksége. Ellenben a natúr olajos magvak, a dió, mandula, földi és sima mogyoró mind telítetlen zsírsavakban gazdagok és rengeteg vitamin és ásványi anyag van bennük. Ne rontsuk hát el őket!

Olívabogyó

A fentiekhez mind remekül illik, azokat izgalmasan színesítheti pár szem olíva. Különösen ha a belsejükbe mandulát, paprikát, sajtot vagy egyebet töltenek. Bár az olíva sokak szerint egészségtelen, mert erősen sózott lében vannak tartósítva, a bennük található alapvető rostokról és vitaminokról ezért nem érdemes lemondani. Ha az üvegből kivéve levüktől megszabadulunk és csapvízzel alaposan átmossuk őket, a fölösleges só nagyrészétől könnyedén megszabadulhatunk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Szabadtéri óráskivetítők a foci EB-re

Nyilván vannak, akik otthon, a kényelmes fotelből nézve szeretnek meccset nézni, de a többség ezt biztosan máshogy gondolja. Különösen igaz ez, ha az Eb-hez hasonló igazán izgalmasnak ígérkező, eseményről és meccsekről beszélünk. Nagyobb baráti társasággal, vagy akár idegenek százaival még akkor is sokkal hangulatosabb, izgalmasabb a játék, ha nem mindenki a mi csapatunknak szurkol. Sőt, ha az eseményeket egy óriáskivetítő előtt nézhetjük végig szinte a stadionban érezhetjük magunkat. Vegyük hát sorra Budapest leghangulatosabbnak ígérkező kivetítőit.

Ha pedig megéhezünk meccs közben de nem akarunk az utcai árusok olajos lángosai, kolbászai és zsíros kenyerei közül választani vigyünk magunkkal egészséges és ropogós finomságokat!

Millenáris

Kezdjük egy klasszikus budai helyszínnel, ahol már számtalan tornát izgulhattunk végig. Idén is hatalmas képernyővel készülnek, amiben a szabad ég alatt gyönyörködhetünk. A belépés ingyenes és fogyasztani sem kötelező, ugyanakkor készüljünk pokrócokkal hiszen a füvön kell ülnünk. Alkohol bevinni elvileg tilos, azt csak a parkon belüli szórakozóhelyeken lehet vásárolni, de vannak kétségeink, hogy ezt fogják e komolyan ellenőrizni. Persze arra kérünk mindenkit, hogy a park szabályzatát igyekezzen betartani!

Szabadság tér

Ugorjunk is át rögtön Pestre, ahol a Szabadság téri óriáskivetítőnek az előzőhöz hasonló hagyománya van. A Belvárosi Sport Mozi névre keresztelt helyszínen később az olimpia eseményeit is megtekinthetjük. Kétségtelen, hogy Pesten itt fognak a legtöbben összegyűlni, és mivel a rendezvényt egy magyar sör szponzorálja a szomjunk oltásával sem lesz gond. Ülni elsősorban itt is a földön lehet, de a korábbi években itt mindig voltak sörpadok is.

Corvintető

Aki nem szeret a földön ülni, sőt attól a lehető legtávolabb szeretne kerülni, annak egyértelműen a Corvintetőt ajánljuk. A Blaha Lujza téri áruház tetején kialakított szórakozóhely több tíz méterrel a város felett helyezkedik el, így ha kedvenc csapatunk gólt lő szó szerint és képletesen is a fellegekben érezhetjük magunkat. Természetesen itt is sör és italakcióval várják a drukkereket.

TóPart

Az idén debütáló TóPart is hangulatosnak ígérkezik. A Városligeti Műjégpálya tava mellett kialakított szórakozóhelyen akár csónakázás vagy klasszikus tóparti hekkvacsora közben is gyönyörködhetünk a gólokban. [A hekk egyébként tengeri hal, se a Balatonban, se a városligeti tóban nem él meg, de erről majd máskor ;)]

Akvárium

A város közepén, a Gödörből Akváriummá avanzsált Erzsébet téri klubban is nézhetjük a meccset, ráadásul nem is egy akármilyen tévén, hanem egy 12 négyzetméteres ledfalon. Ha péedig indulni támad kedvünk a hely központi fekvésének hála számtalan egyéb helyet pár perc gyaloglással is elérhetünk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Pörögj rá a jégre! Gyorskorcsolya EB Budapesten

Bár a komoly fagyok még talán valamivel odébb vannak, így is van oka örülni a téli sportok szerelmeseinek: a héten jelentették be, hogy Budapest rendezheti a 2012 januárjában zajló gyorskorcsolya EB-t!

Ahogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elmondta, ennek az eseménynek nem csak a sport de a város- és országimázs szempontjából is kiemelkedő szerepe van. Annál is inkább, hiszen a versenyt a frissen felújított Városligeti Műjégpályán rendezik meg, ami immár a legmodernebb technológiákkal felvértezve, de a gyönyörű századfordulós stílusjegyeket megtartva továbbra is kiválóan illeszkedik majd a Hősök Tere környezetébe.

 

A Korcsolyázó Szövetség elmondása szerint ráadásul a rendezvényen nem csak a profik kapnak szerepet, de az izgalmas futamokkal és különleges kiegészítőprogramokkal egy igazi családbarát eseményt szeretnének megvalósítani, ami még szélesebb körben népszerűsíti a korcsolyázást.

 

És ugyan januárig, még hátra van pár hónap, ezt nem feltétlenül kell kivárni. A Műjégpálya a nagyközönség előtt is hamarosan megnyitja kapuit! Ekkor pedig elővehetjük a már hónapok óta porosodó korcsolyánkat, kicsit kicsinosíthatjuk és irány a jég! Hiszen a korcsolyázás nem csak remek mozgásforma, amire télen különösen nagy szükségünk van, de remek szórakozás is! A csípős hidegben elsétálni a kisföldalattitól a bejáratig, útközben esetleg venni egy zacskó frissen sült gesztenyét az árusoktól, átverekedni magunkat az öltözőkön, majd végre a hatalmas pályán suhanni néhány kört a gyakran nagy tömeg ellenére is remek kikapcsolódás!

 

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek