Az olasz konyha tudománya sokak számára még mindig nem jelent többet a nagy adag tészták és vastagon megrakott pizzák ismereténél. Pedig mondanunk sem kell, hogy erről sokkal többről van szó és ha egy könnyű ebédre vágyunk bizalommal nyúlhatunk az itáliai szakácskönyv felé. Mi egy klasszikusnak számító parmezános csirkés receptet, most egy kis kukoricapehellyel bolondítunk meg, ráadásul a ropogós falatokat olaj nélkül sütjük ki. Csámm!

Hozzávalók

  • 1 bögre Kellogg's Special K kukoricapehely
  • 1 ek. Liszt
  • 2 ek. Reszelt parmezánsajt
  • 2 kk. olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoránna, borsikafű, zsálya)
  • 1/3 bögre olaszos salátaöntet
  • 2 pár csirkemellfilé



Elkészítés:

Egy turmixgép vagy keverőedény és konyhai mixer segítségével keverjük össze a kukoricapelyhet, lisztet, parmezánt, és fűszereket, amíg pelyhek szét nem morzsolódnak. Vehetünk kész olasz fűszerkeveréket, ami a nagyobb márkák kínálatában mind szerepel, de a fent felsorolt fűszerekből a magunk ízlésének megfelelőt is készíthetünk. Az így elkészült morzsalékot fogjuk panírnak használni, így egy erre alkalmas, alacsony falú edénybe, vagy tálcára öntsük ki, és terítsük szét.

A salátaöntethez érve is többféle megoldás közül választhatunk. Vehetünk kész, olajos salátadresszinget, vagy ennek zacskós porváltozatát, amihez csak egy kis olívát kell adni. Mindkettőből számos márkának több terméke is a rendelkezésünkre áll. Persze ezeket is kiválthatjuk, pár perc munkával és készíthetünk magunknak dresszinget. Ehhez csak a korábban már felsorolt fűszerek (vagy egyéb személyes kedvenceink), kellenek és lehetőleg jó minőségű extra szűz olívaolaj. A fűszerezett olaj elkészítésével ráadásul nem kell minden alkalommal bajlódnunk, hiszen ha egyszerre készítünk egy egész üvegnyit, az is hónapokig eláll, sőt így az ízek is jobban összeérnek.

Akármelyik utat is választottuk, salátaöntetet öntsük egy tálba, mártsuk bele a felszeletett húst úgy, hogy mindenhol érje, majd hempergessük a kukoricapelyhes morzsába. Az így elkészült húsokat egy rétegben fektessük egy olajjal hajszálvékonyan kikent vagy sütőpapírral takart tepsibe. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a hús át nem sül. Ezt egy villával könnyen tesztelhetjük.

Tálaljuk friss zöldsalátával, amit szintén ízesíthetünk az olaszos dresszinggel és pár csipet reszelt parmezánnal koronázhatunk.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!