Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor biztosak vagyunk benne, hogy keményen edzel a konditeremben és szigorúan odafigyelsz étkezésedre. Na jó, ha nem is, legalább olvasol róla, de vajon mit teszel a fogaidért? Hiszen nincs is kiábrándítóbb annál, mint ha egy kellemes mosoly helyett egy bagófüsttől megsárgult fogsor vigyorog a képünkbe. A fehérítés pedig nem olcsó mulatság. Vagy mégis? Próbáld ki trükkjeinket egy szebb mosolyért!

Fogyassz több antioxidánst

Fogaid állapota szorosan összefügg az általános egészségi állapotoddal, hiszen szervezeted első védelmi vonalába nállnak, ezért nagyon fontos, hogy a védelmük érdekében elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet vigyél be szervezetedbe.

Gyakorold a mosolygást

Igen, talán egy kissé sekélyesnek tűnhet, de egy jó mosoly nagyon is sokat dobhat külsődön, és persze önbizalmadon is javíthat, ha tudod, hogy nem idétlenül vigyorogsz, ha úgy hozza a helyzet. Egyszerűen állj be a tükör elé és nézd meg mi áll a legjobban, aztán kezdd el begyakorolni, a hatás nem fog elmaradni.

Kerüld a foltokat

Mindenki vakítóan fehér fogakról álmodik, azt viszont nem sokan nem veszik figyelembe, hogy ehhez, ha nem is kell lemondaniuk az olyan foltokat hagyó dolgokról, mint a kávé, a vörösbor, vagy az egyéb erős színezőanyagokat tartalmazó gyümölcsökről és zöldségekről (Isten ments!), de fogyasztásuk után minél hamarabb fogkefét kell ragadnunk, ha meg akarjuk őrizni mosolyunk fehérségét.

Ha nincs más módszer, akkor porcelán

Ha tényleg nem válik be semmi, akkor az utolsó „komolyabb” beavatkozás előtti lépés lehet a porcelánhéj használata. Ennek felhelyezése  ugyanis csak minimális mennyiségű fogállomány eltávolításával jár.

Nézz szembe a félelmeiddel

Senki sem szeret fogorvoshoz járni, azonban rendszeres időközönként bizony el kell látogatnunk hozzájuk, ahhoz hogy megmaradjon természetes mosolyunk. Nézz szembe félelmeiddel és látogasd meg időnként doktorodat!