A fogyás kulcsa gyakran olyan kis dolgokon múlik, mint hogy megtaláld a megfelelő célt, ne legyen elérhetetlen, de ne is legyen túl alacsonyan a léc. Nos, az interneten sokféle tévhit kering az ideális testsúllyal kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a dolog végére járunk és tiszta vizet öntünk a pohárba.

 

Első mítosz: Az ideális testsúlyod egyenlő a szülés előtti, a középiskolában tartott súlyoddal.

Bátor dolog egy ilyen nagy célt kitűzni magad elé, de nem érdemes, mert az esetek döntő többségében sírás lesz a vége és kezdődik elölről a jojó effektus. Próbálkozz meg inkább kiválasztani egy olyan célt, ami megfelel a mai életstílusodnak és elérhető távolságban van. Persze ha egyszer eljutottál oda, akkor már talán gondolkodhatsz majd a folytatáson.

Második mítosz: Az ideális testsúlyodat grammra pontosan ki tudod számítani valamilyen tudományos módszerrel

Sokkal több dolog van hatással a testsúlyodra, mint az, hogy hány centi magas vagy, vagy éppen hány százalék a testömegindexed. Ezek a skálák nem alkalmazhatóak mindenkire, ne hagyd, hogy elkeserítsen, ha nem az „optimális” szakaszán szerepelsz. Higgy a tükörnek és a környezetednek.

Harmadik mítosz: Minél kevesebb a súlyod, annál egészségesebb vagy

Butaság, hiszen az alacsony testsúly egyáltalán nem jelenti, hogy egészséges az illető, sőt ha így lenne, akkor nem beszélhetnénk alultáplált vagy éppen anorexiás betegekről. Ne gondolja senki, hogy a végletekig aszott test egészséges! Ami azt illeti amerikai kutatások bizonyítják, hogy a túlsúllyal küzdők egészségi állapotán már pusztán egy 10%-os testsúlycsökkenés is kiváltja azokat a pozitív élettani hatásokat.

Negyedik mítosz: Ha nem éred el álmaid súlyát, sosem leszel boldog

Nem igaz, hiszen az egész a te fejedben dől el, persze rengeteg érdekeltje van ezen kép kialakulásának, hiszen egy egész iparág dolgozik azon, hogy rosszul érezd magad. Ne hagyd, hogy egy szám uralkodjon feletted, keress inkább valami olyat, amiért vagy akiért valóban megéri szenvedni!