Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvéti nyalánkságok a bokor alá

A következő egy ízig vérig amerikai recept, amivel kissé feldobhatjuk az unalmas csokitojások és -nyulak világát. Nem éppen diétás jellegű, de hát mikor vétkezzen az ember, ha nem épp húsvétkor, az ajándékkeresgélő gyermekek kedvéért? Na ugye!

Hozzávalók:

3 ek. vaj vagy margarin

1 zacskó mályvacukor

6 bögre Kellogg's Choco Krispies

Elkészítés:

Egy nagy keverőedényben alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel a zsiradékot, majd keverjük bele a mályvacukrot, amíg az teljesen el nem olvad. A legegyszerűbb, ha ezt egy mikrózható műanyagedényben tesszük, de természetesen fazekat is használhatunk.

Ha a massza elkészült keverjük bele a gabonapelyhet és forgassuk át, amíg teljesen be nem vonja.

Az így elkészült keveréket egy vékonyan beolajozott serpenyőn terítsük szét 2-3 centi magasan, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ne legyünk türelmetlenek, a meleg édességet nem fogjuk tudni szépen felvágni. Ha kihűlt, könnyen kezelhető és fogyasztható 3-4 cm oldalú négyzetekre szeleteljük és már mehet is a bokor alá!

Ha elkap minket a kreatív alkotóvágy a keverékből formázhatunk apró, fél-maroknyi tojáskákat, amik tökéletesen illeszkednek a húsvéti hangulatba. Ha azonban ez sem lenne elég, a kiterített keveréket süteményformával is kivághatjuk, hogy nyuszit, tojást vagy csillagot formázzanak. A karácsonyfaformát viszont ha lehet kerüljük! ;)

Ha az utóbbi megoldás mellett döntünk és szakácsmesterségünk mellett kreatív énünk is meg szeretnénk villantani a formázott finomságokat díszítsük cukormázzal. Amellett, hogy ez sokkal egyszerűbb, mint azt sokan elsőre hiszik gyermekeink is egészen biztosan örömmel segítenek majd, hogy a ropogtatni valók az ünnep fénypontját jelentsék.

A boltokban számos előre színezett cukormáz közül választhatunk, amiket pár egyszerű lépésben bekeverve máris egy igazi festő teljes színskálája áll rendelkezésünkre. Ha azonban magunk szeretnénk a cukormázat elkészíteni sincs túlzottan nehéz dolgunk, csupán két alapanyagra egy habverőre és ételfestékre lesz szükségünk:

1 tojásfehérjéhez 12 dkg porcukrot adunk majd alaposan sűrű masszává keverjük, ha ez megvan jöhet bele az ételfesték, amivel azonban jobb ha vigyázunk! Pár csepp is elegendő lehet, hogy élénk színeket kapjunk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Ínycsiklandó mogyoróvajas kukoricapehely-süti

A hagyományos magyar édességek mellett hazánkban is egyre népszerűbbek az amerikai típusú kekszek. Ezekbe az általában roppanósan finom édes kis csodákba szinte bármilyen magot, csokit, gyümölcsöt keverhetünk, így a receptek sokszínűségének csak fantáziánk szab határt. Mi most egy vérbeli amerikai kedvenc receptjét osztjuk meg veletek, ami természetesen nem nélkülözheti a tengerentúli gyerkőcök kedvenc eledelét, a mogyoróvajat sem.



Hozzávalók

  • 2 pohár liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • ½ kk só
  • ¾ pohár vaj vagy margarin
  • ½ pohár mogyoróvaj
  • 1 pohár barna-cukor
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliaeszencia
  • 1 marék mazsola
  • 4 pohár kukoricapehely







A sütemény 3 borzasztó egyszerű lépésben elkészíthető

Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre.

Robotgéppel dolgozzuk össze a vajat/margarint, mogyoróvajat és cukrot, amíg egyenletes massza nem keveredik. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és a vaníliát és jól verjük föl. Ekkor jöhet a lisztes keverék, a mazsola és a corn flakes, amivel együtt ismét homogén keveréket készítünk.

Az így kikevert tésztát egy kanál segítségével halmozzuk sütőpapírral terített tepsibe. Saját ízlésünknek megfelelő méretű kekszeket készíthetünk, azonban túl vastagok ne legyenek. Pár centit hagyjunk köztük, hogy legyen helyük nőni.

A tepsit nem több mint 12-15 percre, vagy enyhe barnulásig 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készen is vagyunk.

Most jön a legnehezebb próbatétel: hogy a sütik a legfinomabbak legyenek meg kell várnunk, hogy kihűljenek, mielőtt magunkba tömnénk az összes finomságot...

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

1 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek