A következő egy ízig vérig amerikai recept, amivel kissé feldobhatjuk az unalmas csokitojások és -nyulak világát. Nem éppen diétás jellegű, de hát mikor vétkezzen az ember, ha nem épp húsvétkor, az ajándékkeresgélő gyermekek kedvéért? Na ugye!

Hozzávalók:

3 ek. vaj vagy margarin

1 zacskó mályvacukor

6 bögre Kellogg's Choco Krispies

Elkészítés:

Egy nagy keverőedényben alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel a zsiradékot, majd keverjük bele a mályvacukrot, amíg az teljesen el nem olvad. A legegyszerűbb, ha ezt egy mikrózható műanyagedényben tesszük, de természetesen fazekat is használhatunk.

Ha a massza elkészült keverjük bele a gabonapelyhet és forgassuk át, amíg teljesen be nem vonja.

Az így elkészült keveréket egy vékonyan beolajozott serpenyőn terítsük szét 2-3 centi magasan, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ne legyünk türelmetlenek, a meleg édességet nem fogjuk tudni szépen felvágni. Ha kihűlt, könnyen kezelhető és fogyasztható 3-4 cm oldalú négyzetekre szeleteljük és már mehet is a bokor alá!

Ha elkap minket a kreatív alkotóvágy a keverékből formázhatunk apró, fél-maroknyi tojáskákat, amik tökéletesen illeszkednek a húsvéti hangulatba. Ha azonban ez sem lenne elég, a kiterített keveréket süteményformával is kivághatjuk, hogy nyuszit, tojást vagy csillagot formázzanak. A karácsonyfaformát viszont ha lehet kerüljük! ;)

Ha az utóbbi megoldás mellett döntünk és szakácsmesterségünk mellett kreatív énünk is meg szeretnénk villantani a formázott finomságokat díszítsük cukormázzal. Amellett, hogy ez sokkal egyszerűbb, mint azt sokan elsőre hiszik gyermekeink is egészen biztosan örömmel segítenek majd, hogy a ropogtatni valók az ünnep fénypontját jelentsék.

A boltokban számos előre színezett cukormáz közül választhatunk, amiket pár egyszerű lépésben bekeverve máris egy igazi festő teljes színskálája áll rendelkezésünkre. Ha azonban magunk szeretnénk a cukormázat elkészíteni sincs túlzottan nehéz dolgunk, csupán két alapanyagra egy habverőre és ételfestékre lesz szükségünk:

1 tojásfehérjéhez 12 dkg porcukrot adunk majd alaposan sűrű masszává keverjük, ha ez megvan jöhet bele az ételfesték, amivel azonban jobb ha vigyázunk! Pár csepp is elegendő lehet, hogy élénk színeket kapjunk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!