Valljuk be a karácsony nem csak a szeretet ünnepe, de egyben őrületes stressz forrás is. A nők többsége az év ezen időszakában jellemzően túlvállalja magát, a magas elvárások miatt. Az év végének azonban nem feltétlenül kell idegösszeomlással végződnie. A megszokottnál sokkal könnyebben is átvészelheted az ünnepeket! Mindjárt mondjuk is hogyan!

Első hiba: Mindent magad készítesz

Persze a házilag készített ajándékok sokkal jobban mutatnak a fa alatt, de ha csak nem vagy egy női MacGyver akkor azt tanácsolnánk, hogy ne csábulj el az egyedi ajándékok ígéretének, mert csak szenvedés lesz a vége. Ha érzed, hogy jó vagy valamiben, pl. jól tudsz varrni, akkor nyugodtan készíts mindenkinek valami egyszerű, de nagyszerű ajándékot, amivel nem az utolsó előtti nap éjféléjéig fogsz szenvedni, egyéb esetben viszont hidd el, hogy jobb lesz a késztermék!

Második hiba: Túl sokat vársz el a családtagjaidtól

Ugye te is minden évben úgy állsz a karácsonyhoz, hogy idén minden klappolni fog. Nem lesznek viták, a gyerekek jól fognak viselkedni, sőt az örökös elégedetlenkedő rokonok is erőt vesznek magukon, és felhagynak a kínos megjegyzésekkel. Persze nagyon is szép volna, ha a szeretet ünnepe valóban minden emberből a jobbik énjét hozná ki, de ez sajnos csak egy tűnő álom marad. Ne legyenek túl magas elvárásaid, ha csak nem egy teljesen új családot kértél a Jézuskától, akkor készülj arra, hogy nem tökéletes karácsonyotok lesz, hanem egyszerűen csak szép!

Harmadik hiba: Pénzbe öntöd a szereteted

Nem tagadjuk, könnyű ebbe a hibába esni. Mennyivel egyszerűbbnek tűnik nagy és drága ajándékokkal ellensúlyozni az egész éves érdektelenséget vagy az aktuális kapcsolati problémákat, ugye? Azt ajánljuk, gondold végig! Idén te is túlkompenzálsz? Ha igen, akkor miért? Hogyan tudnátok megoldani? A kérdésekre csak te tudhatod a válaszokat!

A ráadás: Versenyfutásként éled meg a karácsonyt

Hányszor mondtad már magadnak, hogy csak legyünk túl az ünnepeken? Nem szabad azt gondolnod, hogy az év ezen időszaka csak azért van, hogy kiszívja belőled az utolsó csepp energiát is! Persze a karácsony rendkívül sok tennivalóval jár, ami nagyon is fárasztó lehet, de azt tanácsoljuk, hogy idén próbáld meg élvezni is az ünnepeket! Lassíts, figyelj oda és legfőképp: ne stresszelj!

via: huffpost