Vannak dolgok, amik akár észrevétlenül is fejfájást idézhetnek elő a mindennapok során. Most a három talán legalapvetőbb a kiváltó tényezőt vesszük végig, és persze arról is lesz szó, hogyan kerülheted el a gyötrelmeket.

Parfüm

A migrénben szenvedőkre jellemző, hogy nagyobb a kitettségük az erős illatoknak. Akár egy markánsabb parfüm is képes lehet a fejfájás előidézésére. Ha tehát gyakran fáj a fejed, érdemes lehet egy hónapig kihagyni az életedből a „szagosított” termékeket, és ha beválik az illatmentes lét, akkor szép lassan elkezdheted kikísérletezni, hogy pontosan mely illatok váltják ki a nem kívánt reakciót.

Éhség

A fejfájást meglehetősen gyakran okozza a legegyszerűbb indok, az éhség. Általában véve is, energiahiányos állapotban sokkal ingerültebbek vagyunk, de egy kihagyott reggeli után, ne is csodálkozzunk a napközbeni migréneken. A megoldás egyszerű, figyelj oda az étkezésekre, és mindig egy tápláló, proteinben gazdag reggelivel kezdd a napot!

Éles, villogó fények

A harmadik leggyakoribb fejfájást kiváltó okként a villódzó, éles fényeket szokták megemlíteni a migrénes betegek. Épp ezért az ettől nem szenvedők számára is tanácsos lehet elkerülni ezeket. Ez viszont nem is olyan egyszerű, hiszen az éles, vibráló fények könnyen előfordulhatnak a természetben is. Elég csak egy nyári zsúfolásig megtelt medencére, vagy épp egy téli hóval borított tájra gondolni, amint a nap sugarai rendkívül kellemetlen módon tudnak csillogni. Ha tehát gyakran fáj a fejed, érdemes lesz beszerezned egy napszemüveget, és elkerülnöd az olyan helyeket, ahol erőteljesen villódzó fényeket használnak.

via: besthealthmag