Talán nem is gondolnád, hogy saját kezeid milyen jelentős szövetségesek lehetnek az egészségedért folytatott mindennapos küzdelemben. Ezért most a figyelmedbe ajánlunk néhány kevésbé kézenfekvő, de annál inkább hatékony módszert, amelyekkel még egészségesebbé varázsolhatod magad.

Rejtett mérőszerszám

A kalóriák túlzott bevitelének leggyakoribb oka nem más, mint az eltúlzott éttermi, vagy otthoni adagok fogyasztása. A mértéktartásban kiváló segítség lehet a kezed, azonban itt nem ököl, hanem tenyérszabályt alkalmazunk az adagokat mérésére. Egy tenyérnyi hús például hozzávetőlegesen 8-10 dekagramm lehet, míg egy ideális desszertadag kb. egy hüvelykujjnyi egységet tesz ki. Az adagok kézenfekvő mérésével így könnyen kontroll alatt tarthatod az elfogyasztott kalória mennyiségét, megelőzve a rengeteg szövődménnyel járó túlsúly kialakulását.

Jelzőberendezés

Ha a körmeid a szokásosnál is töredezettebbek illetve megviseltebbek, nagy valószínűséggel valamilyen problémát jeleznek. A legrosszabb esetben akár anyagcserezavart is jelenthetnek. Így ha a kezed állapota mellett további aggodalomra okot adó tüneteket észlelsz magadon, mint pl. ízületi és izomfájdalmak, hirtelen súlygyarapodás, akkor mindenképp fordulj orvoshoz. Emellett a hideg végtagok, így a jeges kezek utalhatnak akár keringőrendszeri problémákra is, persze csak ha melléjük egyéb tünetek is társulnak, mint pl. memóriazavarok vagy hajhullás.

Hajbalzsam helyett

Nem elég sűrű, vagy túl vékony és száraz a hajad? Erre is megoldást nyújthat a praclid! Na nem csak pusztán azzal, hogy kezedbe veszed a hajkefét vagy a hajbalzsamot! Hogy ragyogóvá tedd hajkoronádat, vesd be az ősi kínai csikung masszázstechnikát! Helyezd az ujjbegyeidet a homlokodra és masszírozd végig a nyakadig a fejbőrödet miközben légző-gyakorlatokat végzel. A hozzáértők szerint a módszer pozitívan stimulálhatja a hajnövekedést és egészségesebbé is teheti a hajad.

Ints búcsút a megfázásnak

Kezeid számítanak az első védelmi vonalnak a fertőzésekkel szemben, hiszen a hétköznapok során szó szerint mindent összefogdosol, a liftgomboktól kezdve, a tömegközlekedés kapaszkodóin át az egyszerű kilincsekig mindent, amik viszont nem számítanak a legtisztább felületeknek. Éppen ezért létfontosságú, hogy tisztán tartsd a kezeid a bacilusoktól. A legjobb módszer erre természetesen a kézmosás. A szakemberek azt tanácsolják, hogy szappannal és meleg vízzel, legalább 20 másodpercig subickold a kezeidet, hogy tökéletesen tiszták legyenek. Ha viszont gyakran jársz olyan helyen, ahol nem tudsz megfelelően tisztálkodni, érdemes beszerezned egy alkoholos kézfertőtlenítőt.

Hányinger ellen

Gyakran émelyegsz az autóban vagy a buszon? Kezeid ebben is segíthetnek, a legközelebbi utazás során próbálj ki egy egyszerű akupresszúrás technikát, hogy elkerüld a rosszullétet! A pont amelyet masszírozva bizonyítottan csökkenthető az émelygés a csuklód belső oldalán az ínak között kb. három ujjnyival a tenyered aljától található!

via: yahoo