Ha nyár akkor fagylalt. Persze könnyű ezt mondani, azonban a hosszan tartó kánikulában, a sokadik gombóc után bizony sokan vágynánk valami hasonlóan könnyű, hűsítő finomságra, ami azonban mégsem fagylalt. De legalább olyan jó. Erre tökéletes példa az alábbi recept.

Hozzávalók

  • 1/3 bögre vaj vagy margarin
  • ¼ bögre cukor
  • ½ kk. fahéj
  • 4 bögre Kellogg's Cornflakes
  • 250 ml natúr krémsajt
  • 4 dl tej
  • 1/2 bögre citromlé
  • pár csepp vaníliaeszencia
  • 5 közepesen érett banán

Elkészítés

Egy nagyobbacska fazékban olvasszuk fel a zsiradékot, keverjük bele cukrot és a fahéjat, majd adjuk hozzá az előtte zacskóban feleakkorára zúzott kukoricapehely-morzsát. Jól keverjük el a masszát, majd egyenletesen nyomkodjuk egy lapos tortaformába úgy, hogy a szélein 3-4 centit felmenjen. Tegyük félre.

A krémhez egy keverőedényben verjük fel a krémsajtot, amíg meg nem lágyul. Adjuk hozzá a tejet és alaposan keverjük el. Ezután jöhet a nagyobbik adag citromlé. Keverjük amíg enyhén be nem sűrűsödik.

A krémbe is kerülhet gyümölcs, ezt villával nyomkodjuk szét és alaposan keverjük el. Ha banán helyett mást választunk, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl lédús, mert a töltelék nem fog megszilárdulni!

A banánokat vágjuk vékony karikákra, azokat fektessük végig az enyhén kiszáradt tortalapon. Borítsuk rá a krémet, és kenjük szét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára vagy amíg meg nem dermed a krém. Ezután a maradék banánokat is karikázzuk fel, mártsuk citromlébe, hogy később se barnuljanak meg, majd díszítsük ezzel a tortánk tetejét.

Ha nem fogyna el egyszerre, amit kötve hinnénk, tartsuk hűtőben!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!