Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könnyű banános krémtorta

Ha nyár akkor fagylalt. Persze könnyű ezt mondani, azonban a hosszan tartó kánikulában, a sokadik gombóc után bizony sokan vágynánk valami hasonlóan könnyű, hűsítő finomságra, ami azonban mégsem fagylalt. De legalább olyan jó. Erre tökéletes példa az alábbi recept.

Hozzávalók

  • 1/3 bögre vaj vagy margarin
  • ¼ bögre cukor
  • ½ kk. fahéj
  • 4 bögre Kellogg's Cornflakes
  • 250 ml natúr krémsajt
  • 4 dl tej
  • 1/2 bögre citromlé
  • pár csepp vaníliaeszencia
  • 5 közepesen érett banán

Elkészítés

Egy nagyobbacska fazékban olvasszuk fel a zsiradékot, keverjük bele cukrot és a fahéjat, majd adjuk hozzá az előtte zacskóban feleakkorára zúzott kukoricapehely-morzsát. Jól keverjük el a masszát, majd egyenletesen nyomkodjuk egy lapos tortaformába úgy, hogy a szélein 3-4 centit felmenjen. Tegyük félre.

A krémhez egy keverőedényben verjük fel a krémsajtot, amíg meg nem lágyul. Adjuk hozzá a tejet és alaposan keverjük el. Ezután jöhet a nagyobbik adag citromlé. Keverjük amíg enyhén be nem sűrűsödik.

A krémbe is kerülhet gyümölcs, ezt villával nyomkodjuk szét és alaposan keverjük el. Ha banán helyett mást választunk, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl lédús, mert a töltelék nem fog megszilárdulni!

A banánokat vágjuk vékony karikákra, azokat fektessük végig az enyhén kiszáradt tortalapon. Borítsuk rá a krémet, és kenjük szét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára vagy amíg meg nem dermed a krém. Ezután a maradék banánokat is karikázzuk fel, mártsuk citromlébe, hogy később se barnuljanak meg, majd díszítsük ezzel a tortánk tetejét.

Ha nem fogyna el egyszerre, amit kötve hinnénk, tartsuk hűtőben!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Túrókrémes gyümölcstorta

Vagy gyümölcsös túrókrém torta? Akárhogy is, itt az ideje, hogy egy igazán friss, tavaszi desszert receptjét osszuk meg veletek. Bár kétségtelen, hogy az eper valódi szezonjára idehaza még várni kell, a türelmetlenebbek már most is könnyedén beszerezhetik a kis piros csodát a jobban felszerelt áruházakban. Ráadásul nem is olyan horror áron, mint azt elsőre gondolnánk.

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 1 bögre Kellogg's kukoricapehely
  • ½ bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • ¼ bögre finomliszt
  • 2 csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • ¼ bögre olvasztott vaj vagy margarin
  • 2 ek. víz

A krémhez

  • 1 tasak zselatin
  • 450 gramm túró, vagy cottage cheese
  • ¼ bögre víz
  • ¼ bögre cukor
  • 1 felszeletelt banán
  • 1 ½ bögre felnegyedelt eper
  • ½ bögre áfonya



Elkészítés

Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az enyhén összemorzsolt kukoricapelyhet, liszteket, cukrot, és fahéjat. Habverővel alacsony fokozaton keverjük bele a mikróban felolvasztott margarint és folytassuk a keverést, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. Eközben hozzáadhatjuk a vizet, hogy a massza kissé fellazuljon. Egy evőkanál domború oldalával egyengessük egyenletesen egy bő 20 centis torta-, vagy amerikai piteformába úgy, hogy a tészta az oldalán 2-3 centi magasra felérjen.

Az így elkészült tortalapot 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezalatt hozzáláthatunk a krém elkészítéséhez.

Egy kis edényben melegítsük kis lángon a zselatint, kb 5 percig, vagy amíg teljesen el nem keveredik.

Turmixgéppel keverjük teljesen simára a túrót, cukrot, banánt és az eper egyharmadát. Ha nem hagyományos magyar túrót használunk, hanem az angolszász országokban közkedvelt, de már nálunk is szinte bárhol beszerezhető cottage cheese-t akkor a krémünk lágyabb állagú lesz. A csomómentes krémhez adjuk hozzá a langyos zselatint, majd újra keverjük jól át.

Ekkor tulajdonképpen mindennel meg is vagyunk. Öntsük a krém felét a kihűlt tortaalapra, simítsuk el, majd a maradék eped felét egyenletesen terítsük el rajta. Ezután jöhet a krém második része, amit újból az eperrel díszítünk, majd az áfonyával megkoronázzuk művünket.

A teljes kihűléshez és megdermedéshez, legalább két órát hagyjuk hűtőben állni. Tálaláskor mentalevéllel is díszíthetjük.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Kávés áfonyatorta Valentin napra!

Unod már, hogy minden Valentin napi édesség, rózsaszín vagy vörös cukormázzal, csokoládéval vagy valami egyébbel van bekenve? Az alábbi recepttel megtörheted ez a végtelenségig unott hagyományt és egy új, izgalmas ízkombinációval kedveskedhetsz kedvesednek, és persze magadnak is.


Hozzávalók:

  • 1 + fél bögre finomliszt
  • 1 + fél bögre cukor
  • ½ bögre margarin vagy vaj
  • 2 bögre áfonya (ha elérhető áron tudunk frisset szerezni az a legjobb, persze a fagyasztott is megteszi. Ezt jól csöpögtessük le!)
  • 2 ½ kk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 bögre Kellogg's Optima gabonapehely
  • ¾ bögre tej
  • 1 bögre nem túl erős kávé




Elkészítés:

A torta két részből áll: a kukoricapelyhes, kávés alapból és az áfonyás felső részből. Kezdjük az utóbbival.

Fél bögre lisztet, és egy bögre cukrot elkeverünk a zsiradék felével, majd beleszórjuk az apróra vágott áfonyát. A szemeket legalább negyedekbe aprítsuk fel! Az így elkevert masszát félretesszük.

Az alsó részhez összeöntjük a gabonapelyhet, a kávét és a tejet, majd pár percig állni hagyjuk, amíg kicsit megpuhul. Ezalatt összekeverjük a maradék 1 bögre lisztet, fél bögre cukrot, sót és sütőport. A fellazult kukoricapehelyhez hozzáadjuk a maradék margarint és a tojást, majd jól elkeverjük. Ha homogén masszát kaptuk jöhet a lisztes keverék és egy utolsó kavarás. Az így elkészült tésztát egy nem túl nagy kikent tepsibe tesszük, nehogy túlságosan lapos legyen a végeredmény. Ezután az egyenletesen szétkent alapra finoman felhordjuk az áfonyás felső részt és az egészet előmelegített sütőbe dugjuk. 200°C-on süssük körülbelül 45 percig, majd még melegen várjuk fel és tálaljuk.

Díszíthetjük friss áfonyával és tejszínhabbal, de akár pár levél mentával és vaníliafagylalttal is.

Persze ha nem elég Valentin napi számunkra a recept az egészet készíthetjük szív alakú szilikon sütőformában is.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

A legfinomabb kukoricapehely-torta

Már rég láttunk el titeket konyhai praktikákkal, így most egyből egy fenséges recepttel szeretnénk kedveskedni. A fehér csokis málnakrémes torta bár nem egy tipikusan adventi étel, de ha már unnátok az almás-fahájas hangulatot, akkor fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető ez a nagyszerű desszert.

Hozzávalók:


Az alaphoz:

  • 15 dkg fehér
  • 25 gramm pirított, durvára vágott mandula
  • 5 dkg vaj
  • 80 gramm Kellogg's kukoricapehely


A krémhez:

  • 15 dkg málna
  • 4 gramm zselatinpor
  • 15 dkg mascarpone
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg cukor
  • 1 marék friss citromfűlevél




Elkészítés:

A durvára vágott mandulát alacsony lángon zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hozzáolvasztjuk a vajat. Ha az alapanyagok összemelegedtek hozzákeverjük az apróra darabolt csokit, és addig melegítjük, amíg az teljesen el nem olvad. Levesszük a lángról majd finom mozdulatokkal belekeverjük a az enyhén összetört kukoricapelyhet, és sütőpapírral borított tortaformába kenjük.

A krémhez a málnát összeforraljuk a zselatinnal, amíg az teljesen fel nem oldódik. Belekeverjük a cukrot és a csokoládét, és tovább melegítjük, amíg utóbbi bele nem olvad. Ekkor a tűzről levéve hozzáadjuk a mascarponét és ricottát csomómentesre keverjük. Ha ezzel is végeztünk jöhet a finomra vágott friss citromfű. Majd az egész krémet az eddigre megdermedt tortalapra simítjuk.

Hűtőben hagyjuk állni, amíg a krém teljesen meg nem dermed (3-4 óra). Tálaláskor díszíthetjük néhány szem egész citromfűlevéllel vagy málnával, ha pedig igazán édesszájúak vagyunk reszelhetünk a tetejére egy csipet csokoládét is.



via: flat-cat

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek