Unod már, hogy minden Valentin napi édesség, rózsaszín vagy vörös cukormázzal, csokoládéval vagy valami egyébbel van bekenve? Az alábbi recepttel megtörheted ez a végtelenségig unott hagyományt és egy új, izgalmas ízkombinációval kedveskedhetsz kedvesednek, és persze magadnak is.
Hozzávalók:
- 1 + fél bögre finomliszt
- 1 + fél bögre cukor
- ½ bögre margarin vagy vaj
- 2 bögre áfonya (ha elérhető áron tudunk frisset szerezni az a legjobb, persze a fagyasztott is megteszi. Ezt jól csöpögtessük le!)
- 2 ½ kk sütőpor
- 2 csipet só
- 1 bögre Kellogg's Optima gabonapehely
- ¾ bögre tej
- 1 bögre nem túl erős kávé
Elkészítés:
A torta két részből áll: a kukoricapelyhes, kávés alapból és az áfonyás felső részből. Kezdjük az utóbbival.
Fél bögre lisztet, és egy bögre cukrot elkeverünk a zsiradék felével, majd beleszórjuk az apróra vágott áfonyát. A szemeket legalább negyedekbe aprítsuk fel! Az így elkevert masszát félretesszük.
Az alsó részhez összeöntjük a gabonapelyhet, a kávét és a tejet, majd pár percig állni hagyjuk, amíg kicsit megpuhul. Ezalatt összekeverjük a maradék 1 bögre lisztet, fél bögre cukrot, sót és sütőport. A fellazult kukoricapehelyhez hozzáadjuk a maradék margarint és a tojást, majd jól elkeverjük. Ha homogén masszát kaptuk jöhet a lisztes keverék és egy utolsó kavarás. Az így elkészült tésztát egy nem túl nagy kikent tepsibe tesszük, nehogy túlságosan lapos legyen a végeredmény. Ezután az egyenletesen szétkent alapra finoman felhordjuk az áfonyás felső részt és az egészet előmelegített sütőbe dugjuk. 200°C-on süssük körülbelül 45 percig, majd még melegen várjuk fel és tálaljuk.
Díszíthetjük friss áfonyával és tejszínhabbal, de akár pár levél mentával és vaníliafagylalttal is.
Persze ha nem elég Valentin napi számunkra a recept az egészet készíthetjük szív alakú szilikon sütőformában is.
Utolsó kommentek