Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrókrémes gyümölcstorta

Vagy gyümölcsös túrókrém torta? Akárhogy is, itt az ideje, hogy egy igazán friss, tavaszi desszert receptjét osszuk meg veletek. Bár kétségtelen, hogy az eper valódi szezonjára idehaza még várni kell, a türelmetlenebbek már most is könnyedén beszerezhetik a kis piros csodát a jobban felszerelt áruházakban. Ráadásul nem is olyan horror áron, mint azt elsőre gondolnánk.

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 1 bögre Kellogg's kukoricapehely
  • ½ bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • ¼ bögre finomliszt
  • 2 csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • ¼ bögre olvasztott vaj vagy margarin
  • 2 ek. víz

A krémhez

  • 1 tasak zselatin
  • 450 gramm túró, vagy cottage cheese
  • ¼ bögre víz
  • ¼ bögre cukor
  • 1 felszeletelt banán
  • 1 ½ bögre felnegyedelt eper
  • ½ bögre áfonya



Elkészítés

Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az enyhén összemorzsolt kukoricapelyhet, liszteket, cukrot, és fahéjat. Habverővel alacsony fokozaton keverjük bele a mikróban felolvasztott margarint és folytassuk a keverést, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. Eközben hozzáadhatjuk a vizet, hogy a massza kissé fellazuljon. Egy evőkanál domború oldalával egyengessük egyenletesen egy bő 20 centis torta-, vagy amerikai piteformába úgy, hogy a tészta az oldalán 2-3 centi magasra felérjen.

Az így elkészült tortalapot 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezalatt hozzáláthatunk a krém elkészítéséhez.

Egy kis edényben melegítsük kis lángon a zselatint, kb 5 percig, vagy amíg teljesen el nem keveredik.

Turmixgéppel keverjük teljesen simára a túrót, cukrot, banánt és az eper egyharmadát. Ha nem hagyományos magyar túrót használunk, hanem az angolszász országokban közkedvelt, de már nálunk is szinte bárhol beszerezhető cottage cheese-t akkor a krémünk lágyabb állagú lesz. A csomómentes krémhez adjuk hozzá a langyos zselatint, majd újra keverjük jól át.

Ekkor tulajdonképpen mindennel meg is vagyunk. Öntsük a krém felét a kihűlt tortaalapra, simítsuk el, majd a maradék eped felét egyenletesen terítsük el rajta. Ezután jöhet a krém második része, amit újból az eperrel díszítünk, majd az áfonyával megkoronázzuk művünket.

A teljes kihűléshez és megdermedéshez, legalább két órát hagyjuk hűtőben állni. Tálaláskor mentalevéllel is díszíthetjük.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Kávés áfonyatorta Valentin napra!

Unod már, hogy minden Valentin napi édesség, rózsaszín vagy vörös cukormázzal, csokoládéval vagy valami egyébbel van bekenve? Az alábbi recepttel megtörheted ez a végtelenségig unott hagyományt és egy új, izgalmas ízkombinációval kedveskedhetsz kedvesednek, és persze magadnak is.


Hozzávalók:

  • 1 + fél bögre finomliszt
  • 1 + fél bögre cukor
  • ½ bögre margarin vagy vaj
  • 2 bögre áfonya (ha elérhető áron tudunk frisset szerezni az a legjobb, persze a fagyasztott is megteszi. Ezt jól csöpögtessük le!)
  • 2 ½ kk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 bögre Kellogg's Optima gabonapehely
  • ¾ bögre tej
  • 1 bögre nem túl erős kávé




Elkészítés:

A torta két részből áll: a kukoricapelyhes, kávés alapból és az áfonyás felső részből. Kezdjük az utóbbival.

Fél bögre lisztet, és egy bögre cukrot elkeverünk a zsiradék felével, majd beleszórjuk az apróra vágott áfonyát. A szemeket legalább negyedekbe aprítsuk fel! Az így elkevert masszát félretesszük.

Az alsó részhez összeöntjük a gabonapelyhet, a kávét és a tejet, majd pár percig állni hagyjuk, amíg kicsit megpuhul. Ezalatt összekeverjük a maradék 1 bögre lisztet, fél bögre cukrot, sót és sütőport. A fellazult kukoricapehelyhez hozzáadjuk a maradék margarint és a tojást, majd jól elkeverjük. Ha homogén masszát kaptuk jöhet a lisztes keverék és egy utolsó kavarás. Az így elkészült tésztát egy nem túl nagy kikent tepsibe tesszük, nehogy túlságosan lapos legyen a végeredmény. Ezután az egyenletesen szétkent alapra finoman felhordjuk az áfonyás felső részt és az egészet előmelegített sütőbe dugjuk. 200°C-on süssük körülbelül 45 percig, majd még melegen várjuk fel és tálaljuk.

Díszíthetjük friss áfonyával és tejszínhabbal, de akár pár levél mentával és vaníliafagylalttal is.

Persze ha nem elég Valentin napi számunkra a recept az egészet készíthetjük szív alakú szilikon sütőformában is.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Őszi vitaminbombák 3.

Fekete áfonya

A hazánkban nem sok helyen termő, így meglehetősen drága fekete áfonya nem csak a vadételek remek kiegészítője, de egészségünk megóvása szempontjából is rendkívül hasznos. Ahogy a sötétlila hamvas gyümölcsök többsége, az áfonya is teli van antioxidáns hatású antocianidokkal így megakadályozza a rákos sejtek szaporodását és így a daganatok kialakulásának esélyét csökkenti. C-vitamin tartalma sem utolsó így immunerősítő hatása különösen fontos lehet a megfázásos időszakban.

 

Szilva

Ha már a sötétlila gyümölcsöknél tartunk, meg kell említenünk a szilvát is. Az ebben a gyümölcsben található anyagok is rendkívül hatékonyan veszik fel a harcot a rákos sejtekkel szemben, valamint koleszterincsökkentő hatása is ismert. Ám legrégebb óta egy mindennapi de annál bosszantóbb probléma kezelésére alkalmazzák: ez az egyik leghatékonyabb természetes hashajtó.

 

Mogyoró

Bár a mogyoró, mint az olajos magvak többsége rengeteg kalóriát és zsírt tartalmaz, nem szabad megijedni tőle. Ezek a zsírsavak ugyanis telítetlenek, így nem, hogy nem károsak, de kimndottan jót tesznek szervezetünknek. Támogatják az idegműködést és jelentős koleszterincsökkentő hatásuk is van. A mogyoró E- C- és B-vitaminokban is gazdag így a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen is hatékony védelmet nyújt.

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek