Mondjuk végleg búcsút a télnek egy igazán különleges muffin recepttel! Már nem sokat kell várni a friss haza gyümölcsök megjelenésére, hogy azokkal színesítsük-ízesítsük életünket, addig viszont nyúljunk még egyszer egy klasszikus 'téli gyümölcshöz', a banánhoz.
Hozzávalók:
- 2 bögre Kellogg's Frosties
- 1 ¼ bögre liszt
- 1 ek. Sütőpor
- 3 csipet só
- ½ kk. faháj
- ¼ kk. reszelt szerecsendió
- 1 tojás
- 1/3 bögre zsírszegény tej
- 1/3 bögre olaj
- 2 közepes banán
- ¼ bögre koktélcseresznye
- ¼ bögre dió
Elkészítés:
Keverjük össze a gabonapelyhet, a lisztet, sütőport, sót és a fűszereket, majd tegyük félre.
Egy nagy keverőedényben kézi habverővel keverjük össze a tojást, tejet és az olajat. Adjuk hozzá a villával összetört banánt, a koktélcseresznyét – ezeket ízlés szerint félbevághatjuk – és az apróra tört diót.
Keverjük össze a két tál tartalmát, de csak amíg egyenletesen elkeverednek, tovább nem szabad.
Adagoljuk a tésztát kikent muffin-sütő tepsibe, vagy használjunk muffin-papírt 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.
Utolsó kommentek