Mondjuk végleg búcsút a télnek egy igazán különleges muffin recepttel! Már nem sokat kell várni a friss haza gyümölcsök megjelenésére, hogy azokkal színesítsük-ízesítsük életünket, addig viszont nyúljunk még egyszer egy klasszikus 'téli gyümölcshöz', a banánhoz.

Hozzávalók:



  • 2 bögre Kellogg's Frosties
  • 1 ¼ bögre liszt
  • 1 ek. Sütőpor
  • 3 csipet só
  • ½ kk. faháj
  • ¼ kk. reszelt szerecsendió
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre zsírszegény tej
  • 1/3 bögre olaj
  • 2 közepes banán
  • ¼ bögre koktélcseresznye
  • ¼ bögre dió



Elkészítés:

Keverjük össze a gabonapelyhet, a lisztet, sütőport, sót és a fűszereket, majd tegyük félre.

Egy nagy keverőedényben kézi habverővel keverjük össze a tojást, tejet és az olajat. Adjuk hozzá a villával összetört banánt, a koktélcseresznyét – ezeket ízlés szerint félbevághatjuk – és az apróra tört diót.

Keverjük össze a két tál tartalmát, de csak amíg egyenletesen elkeverednek, tovább nem szabad.

Adagoljuk a tésztát kikent muffin-sütő tepsibe, vagy használjunk muffin-papírt 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!