Néha a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak. Így van ez a most következővel is, ami bár valóban hihetetlenül egyszerű az eredmény nem csak, hogy finom, de ízlésesen tálalva olyan látványos is, hogy nem csak a reggeli menüben, de egy elegáns vacsorán is megállná a helyét.
Hozzávalók
- egy fél banán
- pár csepp vaníliaaroma
- fél bögre natúr joghurt
- fél bögre szeletelt eper
- fél bögre kukoricapehely
Mint a hozzávalókból is látszik az ízletes reggeli elkészítése nem igényel bonyolult előkészületeket. A banánt villával összenyomkodjuk, majd a vaníliával együtt jól elkeverjük a joghurtban. Innen már csak a tálalás van hátra, ami tulajdonképpen a fantáziánkra van bízva. A gabonapelyhet, az eperszeleteket és az előbb kikevert masszát rétegesen adagoljuk egy keskeny, magas pohárba, fagylaltos kehelybe, hogy a különönöző szintek szépen elváljanak egymástól az üveg falánál.
Ha nem magunknak készítjük e gyors de ínycsiklandozó desszertet, hanem vendégeket várunk a pohár tetejét díszíthetjük egy megmaradt szelet eperrel vagy pár levél mentával is. De ne feledjük, a tökéletes eredmény eléréséhez a hozzávalókat csak közvetlenül a tálalás előtt adagoljuk ki, hogy a gabonapehely még friss, ropogós legyen!
Utolsó kommentek