Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kukoricapelyhes cookie

Mivel itt van az ősz és ezzel együtt a hűvös idő is beköszöntött, talán nem túl nagy bűn, ha egy pillanatra megfeledkezünk a diétás étrendről és egy valódi amerikai desszert receptjét osztjuk meg veletek. Persze azért ez nem is tekinthető igazi árulásnak az egészséges életmóddal szemben, kiváltképp, ha a megfelelő hozzávalókat választjuk.

0 Tovább

Ínycsiklandó mogyoróvajas kukoricapehely-süti

A hagyományos magyar édességek mellett hazánkban is egyre népszerűbbek az amerikai típusú kekszek. Ezekbe az általában roppanósan finom édes kis csodákba szinte bármilyen magot, csokit, gyümölcsöt keverhetünk, így a receptek sokszínűségének csak fantáziánk szab határt. Mi most egy vérbeli amerikai kedvenc receptjét osztjuk meg veletek, ami természetesen nem nélkülözheti a tengerentúli gyerkőcök kedvenc eledelét, a mogyoróvajat sem.



Hozzávalók

  • 2 pohár liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • ½ kk só
  • ¾ pohár vaj vagy margarin
  • ½ pohár mogyoróvaj
  • 1 pohár barna-cukor
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliaeszencia
  • 1 marék mazsola
  • 4 pohár kukoricapehely







A sütemény 3 borzasztó egyszerű lépésben elkészíthető

Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre.

Robotgéppel dolgozzuk össze a vajat/margarint, mogyoróvajat és cukrot, amíg egyenletes massza nem keveredik. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és a vaníliát és jól verjük föl. Ekkor jöhet a lisztes keverék, a mazsola és a corn flakes, amivel együtt ismét homogén keveréket készítünk.

Az így kikevert tésztát egy kanál segítségével halmozzuk sütőpapírral terített tepsibe. Saját ízlésünknek megfelelő méretű kekszeket készíthetünk, azonban túl vastagok ne legyenek. Pár centit hagyjunk köztük, hogy legyen helyük nőni.

A tepsit nem több mint 12-15 percre, vagy enyhe barnulásig 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készen is vagyunk.

Most jön a legnehezebb próbatétel: hogy a sütik a legfinomabbak legyenek meg kell várnunk, hogy kihűljenek, mielőtt magunkba tömnénk az összes finomságot...

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

1 Tovább

Csokis cornflakes-roppancs – a legfinomabb ajándék!

Írtunk már róla, hogy milyen nehéz, gyakran stresszes és költséges dolog felkészülni a karácsonyra. Most egy nagyszerű ötletet szeretnénk bemutatni nektek, mellyel több legyet is üthettek egy csapásra.

A csokis cornflakes-roppancsok nem csak, hogy borzasztó egyszerűen, akár a gyerekek segítségével is,  elkészíthetőek, de az édességek közt meglehetősen egészségesnek mondhatók. Ráadásul egy kis díszcsomagolás segítségével ajándéknak is ideálisak. A csinos masnival díszített csomagocskák pár száz forintból kijönnek, mégis saját készítésű, személyre szabott ajándékot adhatunk velük rokonainknak, ismerőseinknek. Ja és majdnem elfelejtettük: nagyon FINOMAK!

Az alábbi videóban Jacques Torres csokoládémester receptjét láthatjátok, de lejebb mi is röviden összefoglaljuk a teendőket.

Elkészítésükhöz csak csokoládéra – tej-, ét-, fehér, ami ízlésünknek megfelel – és kukoricapehelyre van szükség. Előbbit egy dupla falú edényben gőz fölött teljesen megolvasztjuk, úgy hogy egészen híg legyen. Majd a tűzről levéve kavargatva enyhén visszahűtjük, amíg a munkára alkalmas halmazállapotot el nem éri.

Ekkor egy új keverőedénybe szórjuk kedvenc kukoricapelyhünket és olvasztott csokoládét adunk hozzá majd egy nagy fakanállal, óvatosan, alulról emelgetve elkeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze a cornflakes szemeit. Akkor finom, ha hozzáadott csoki épphogy teljesen elfedi, bevonja a pelyheket.

Ha masszával elkészültünk két kanál segítségével egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart tepsire szedjük. A legszebb és legfinomabb eredményt akkor érjük el, ha egészen apró falatnyi roppancsokat halmozunk egymás mellé.

Ezt követően a tálcát nem több mint 10 percre tegyük a mélyhűtőbe. Éppen csak annyi ideig hűtsük őket, hogy teljesen megszilárdulnak, ha tovább maradnak a hidegen, az elváltoztatja a csokoládé színét, és a falatkák elveszítik fényességüket.

Ezután már csak a csomagolás maradt hátra, erre akármilyen kis műanyagzsákokat használhatunk, egy csinos masnival vagy kártyával díszítve roppant mutatós kis csomagokat kapunk.

1 Tovább

A legfinomabb reggeli - 5 perc alatt!

Néha a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak. Így van ez a most következővel is, ami bár valóban hihetetlenül egyszerű az eredmény nem csak, hogy finom, de ízlésesen tálalva olyan látványos is, hogy nem csak a reggeli menüben, de egy elegáns vacsorán is megállná a helyét.

 

Hozzávalók

  • egy fél banán
  • pár csepp vaníliaaroma
  • fél bögre natúr joghurt
  • fél bögre szeletelt eper
  • fél bögre kukoricapehely

 

 

 

 

 

Mint a hozzávalókból is látszik az ízletes reggeli elkészítése nem igényel bonyolult előkészületeket. A banánt villával összenyomkodjuk, majd a vaníliával együtt jól elkeverjük a joghurtban. Innen már csak a tálalás van hátra, ami tulajdonképpen a fantáziánkra van bízva. A gabonapelyhet, az eperszeleteket és az előbb kikevert masszát rétegesen adagoljuk egy keskeny, magas pohárba, fagylaltos kehelybe, hogy a különönöző szintek szépen elváljanak egymástól az üveg falánál.

 

Ha nem magunknak készítjük e gyors de ínycsiklandozó desszertet, hanem vendégeket várunk a pohár tetejét díszíthetjük egy megmaradt szelet eperrel vagy pár levél mentával is. De ne feledjük, a tökéletes eredmény eléréséhez a hozzávalókat csak közvetlenül a tálalás előtt adagoljuk ki, hogy a gabonapehely még friss, ropogós legyen!

 

 

 

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek