Írtunk már róla, hogy milyen nehéz, gyakran stresszes és költséges dolog felkészülni a karácsonyra. Most egy nagyszerű ötletet szeretnénk bemutatni nektek, mellyel több legyet is üthettek egy csapásra.

A csokis cornflakes-roppancsok nem csak, hogy borzasztó egyszerűen, akár a gyerekek segítségével is,  elkészíthetőek, de az édességek közt meglehetősen egészségesnek mondhatók. Ráadásul egy kis díszcsomagolás segítségével ajándéknak is ideálisak. A csinos masnival díszített csomagocskák pár száz forintból kijönnek, mégis saját készítésű, személyre szabott ajándékot adhatunk velük rokonainknak, ismerőseinknek. Ja és majdnem elfelejtettük: nagyon FINOMAK!

Az alábbi videóban Jacques Torres csokoládémester receptjét láthatjátok, de lejebb mi is röviden összefoglaljuk a teendőket.

Elkészítésükhöz csak csokoládéra – tej-, ét-, fehér, ami ízlésünknek megfelel – és kukoricapehelyre van szükség. Előbbit egy dupla falú edényben gőz fölött teljesen megolvasztjuk, úgy hogy egészen híg legyen. Majd a tűzről levéve kavargatva enyhén visszahűtjük, amíg a munkára alkalmas halmazállapotot el nem éri.

Ekkor egy új keverőedénybe szórjuk kedvenc kukoricapelyhünket és olvasztott csokoládét adunk hozzá majd egy nagy fakanállal, óvatosan, alulról emelgetve elkeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze a cornflakes szemeit. Akkor finom, ha hozzáadott csoki épphogy teljesen elfedi, bevonja a pelyheket.

Ha masszával elkészültünk két kanál segítségével egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart tepsire szedjük. A legszebb és legfinomabb eredményt akkor érjük el, ha egészen apró falatnyi roppancsokat halmozunk egymás mellé.

Ezt követően a tálcát nem több mint 10 percre tegyük a mélyhűtőbe. Éppen csak annyi ideig hűtsük őket, hogy teljesen megszilárdulnak, ha tovább maradnak a hidegen, az elváltoztatja a csokoládé színét, és a falatkák elveszítik fényességüket.

Ezután már csak a csomagolás maradt hátra, erre akármilyen kis műanyagzsákokat használhatunk, egy csinos masnival vagy kártyával díszítve roppant mutatós kis csomagokat kapunk.