A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Ugyan itthon nem szokás olyan ünnepséget, jobban mondva bulit kerekíteni mindenszentek előestéjén, mint amilyet az amerikai filmekben, sorozatokban évről-évre láthatunk, mi mégis úgy gondoljuk, hogy az őszi téli rossz idő beköszöntével igenis szükség van némi vidámságra. Ha pedig fagy és némi boldogságra van szükségünk, mi más segíthet ki minket jobban, mint egy fincsi sütemény, Halloween-es köntösben.
Ha hosszabb útra kelünk szinte kivétel nélkül viszünk magunkkal valami elemózsiát. Menjünk csak vonattal a Velencei tóig, vagy autóval egészen a horvát tengerpartig, a menet közben majszolást valamiért mindenki kötelezőnek érzi. Bár tény, hogy ez segít múlatni az időt, és megkönnyíti az órákon át tartó zötyögést, ha egy hosszabb családi vakáció alatt folyamatosan nassolunk, bizony komoly kilókat szedhetünk magunkra. Ezen persze az sem segít, hogy a ropogtatni valót többnyire aranyáron, benzinkutakban szerezzük be. Ha már muszáj a sütis zacskóban turkálnunk, amíg a kilométereket nyúzzuk, készítsünk magunknak saját finomságot. Ez nem csak, hogy garantáltan finomabb lesz, mint a bolti, de azt is pontosan felügyelhetjük, hogy miből mennyi kerül a tésztába!
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 tasak sütőpor
¼ kk. szódabikarbóna
2 csipet só
¾ bögre olvasztott vaj vagy margarin
1 bögre mogyoróvaj
½ bögre cukor
½ bögre barna cukor
2 tojás
néhány csepp vaníliaeszencia
1,5 bögre Kellogg's Toppas
Elkészítés:
Egy nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze a felolvasztott zsiradékot, a mogyoróvajjal és a cukorral, majd keverőgéppel közepes fokozaton verjük habosra. Adjuk, hozzá a tojásokat és a vaníliát. Ezzel is alaposan dolgozzuk össze. Ezután keverjük össze a liszttel majd jöhet bele a szétőrölt gabonapehely. Ezzel a tésztánk el is készült
Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, majd egy evőkanál segítségével halmozzuk teli a tésztával. Nem érdemes túl nagy süteményeket készíteni, akkor jó, ha két harapásból el lehet fogyasztani őket. Hagyjunk elég helyet köztük, nehogy összetapadjanak, ahogy jobban szétterülnek. Ha ez magától nem menne egy villával kicsit lapítsuk ki a túl vastag halmokat.
Ezzel kész is vagyunk! A tepsit dugjuk 180°C-ra előmelegített sütőbe és süssük, 14-15 percig, vagy amíg a tészta meg nem barnul. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, természetesen a villával szurkálós teszt itt is működik. Ha a sütik megsültek, még melegen vegyük le őket a sütőpapírról, és sütőrácson hagyjuk őket kihűlni. Ha útra kelünk műanyag, vagy fém vajas sütis dobozban vihetjük magunkkal a finomságot.
Írtunk már róla, hogy milyen nehéz, gyakran stresszes és költséges dolog felkészülni a karácsonyra. Most egy nagyszerű ötletet szeretnénk bemutatni nektek, mellyel több legyet is üthettek egy csapásra.
A csokis cornflakes-roppancsok nem csak, hogy borzasztó egyszerűen, akár a gyerekek segítségével is, elkészíthetőek, de az édességek közt meglehetősen egészségesnek mondhatók. Ráadásul egy kis díszcsomagolás segítségével ajándéknak is ideálisak. A csinos masnival díszített csomagocskák pár száz forintból kijönnek, mégis saját készítésű, személyre szabott ajándékot adhatunk velük rokonainknak, ismerőseinknek. Ja és majdnem elfelejtettük: nagyon FINOMAK!
Az alábbi videóban Jacques Torres csokoládémester receptjét láthatjátok, de lejebb mi is röviden összefoglaljuk a teendőket.
Elkészítésükhöz csak csokoládéra – tej-, ét-, fehér, ami ízlésünknek megfelel – és kukoricapehelyre van szükség. Előbbit egy dupla falú edényben gőz fölött teljesen megolvasztjuk, úgy hogy egészen híg legyen. Majd a tűzről levéve kavargatva enyhén visszahűtjük, amíg a munkára alkalmas halmazállapotot el nem éri.
Ekkor egy új keverőedénybe szórjuk kedvenc kukoricapelyhünket és olvasztott csokoládét adunk hozzá majd egy nagy fakanállal, óvatosan, alulról emelgetve elkeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze a cornflakes szemeit. Akkor finom, ha hozzáadott csoki épphogy teljesen elfedi, bevonja a pelyheket.
Ha masszával elkészültünk két kanál segítségével egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart tepsire szedjük. A legszebb és legfinomabb eredményt akkor érjük el, ha egészen apró falatnyi roppancsokat halmozunk egymás mellé.
Ezt követően a tálcát nem több mint 10 percre tegyük a mélyhűtőbe. Éppen csak annyi ideig hűtsük őket, hogy teljesen megszilárdulnak, ha tovább maradnak a hidegen, az elváltoztatja a csokoládé színét, és a falatkák elveszítik fényességüket.
Ezután már csak a csomagolás maradt hátra, erre akármilyen kis műanyagzsákokat használhatunk, egy csinos masnival vagy kártyával díszítve roppant mutatós kis csomagokat kapunk.
Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.
Utolsó kommentek