Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jamaicai csirkecsíkok mangóval

Már azt hittük megállíthatatlanul közeledik a nyári forróság, ám az országszerte eleredő eső egy pillanatig kedvünk szegte. Persze nem búslakodtunk sokáig, inkább kerestünk egy igazán izgalmas receptet, amellyel bárki trópusi hangulatot varázsolhat otthonába. A receptben említett jamaicai fűszerkeveréket itthon kevesen használják, ennek ellenére kis utánajárással beszerezhető.

Persze elkészítése sem ördöngösség: javarészt szegfűborsot, fahéjat, szegfűszeget, újhagymát, szerecsendiót, kakukkfüvet, fokhagymát és a karibi szigetvilág egyik legerősebb chilijét, az eredetileg trópusi afrikai Scotch Bonnet paprikát tartalmazza.

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 3 bögre Kellogg's Corn Flakes kukoricapehely
  • 1 ek. méz
  • 1 ½ kk. jamaicai fűszerkeverék
  • ½ bögre mézes-mustáros salátaöntet
  • 1 kk. reszelt lime- vagy citromhéj
  • 2 mangó





Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk könnyen kezelhető, maximum 2-3 centi vastag, hosszúkás csíkokra. A tojásokat törjük fel és válasszuk el a fehérjét, amit egy alacsony edényben keverjük össze a mézzel. Egy másik edényben keverjük össze a fűszerkeveréket és a kukoricapelyhet. Ez a két mixtúra adja majd a hús ropogós bundáját így már nincs is más dolgunk, mint panírozni. A csíkokat először mártsuk a tojásos keverékbe, hogy az mindenhol érje, majd alaposan forgassuk meg a fűszeres kukoricapehelyben, hogy az teljesen beborítsa. Az így elkészült húsfalatkákat egy rétegben fektessük egy sütőpapírral borított tepsibe.

220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12-13percig, vagy amíg minden falat jól át nem pirul. Forgatni nem szükséges,

Amíg a húsok pirulnak, készítsük elő a mártogatós szószt. Ehhez csupán egy magas falú edényben kell elkevernünk a limehéjat. Hogy a trópusi hangulatot tovább fokozzuk a feltálalt csirkecsíkok mellé szeleteljünk hámozott, magozott mangót, aminek édeskés íze tökéletes összhangot alkot, a karibi fűszerkeverék pikánsságával.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

7 egészséges étel, amit nem fogyasztunk eleget

Nem újdonság, hogy egyes ételek komoly mértékben tudnak hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez, annak visszaszerzéséhez. Mi is számos ilyenről beszámoltunk már, most azonban azokat szedjük össze melyek bár kimondottan jót tesznek nekünk, mégsem fogyasztjuk őket rendszeresen, vagy teljesen elhanyagoljuk a konyhában.

Passiógyümölcs

Erről az egzotikus kis gyümölcsről nemrég beszámoltunk már, azonban most ismét kiemeljük, hiszen rengeteg az egészséges emésztést elősegítő elemi rostot és antioxidánst tartalmaz. Magas C- és E-vitamintartalma mellett a vér magas koleszterinszintje ellen is nagyszerű segítséget nyújt.

Algák

A tengeri algáknak számos fajtája van, ezek közül egyik a spirulina, mely számos egészséges alapanyagokat tartó bolt polcán megtalálható. A por és tabletta formában is elérhető készítmény erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Szegfűszeg

A szegfűszeget már évszázadokkal ezelőtt is a kellemetlen szájszag elűzésére használták a távol-keleten, azonban ma ennél sokkal többet tehet értünk. Ez az egyik legnagyobb mennyiségben antioxidánst tartalmazó fűszerünk, azonban ha csak pár szemet egészben szórunk az ételbe és azt hosszan főzzük, az értékes anyagok többségét elveszíthetjük.

Zab

A zab és a belőle készült zabkása rendkívül sok rostot tartalmaz, melyeknek többek közt vérnyomás- és koleszterincsökkentő hatása is van. Ha korábban rossz tapasztalataink is voltak az étellel, érdemes újra kipróbálni és reggeli gabonapelyhünket, gyümölcsökkel felturbózva remek reggelit készíthetünk belőle.

Lenmag

Egy teáskanálnyi őrölt lenmagot joghurtunkba keverve komolyan csökkenthetjük egyes daganatok, elsősorban a mellrák kialakulásának veszélyét. Gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Fahéj

A fahéj legfontosabb tulajdonsága, hogy segít stabilizálni a szervezet vércukor szintjét, így nyújtva komoly segítséget a diabéteszben szenvedőknek. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, aminek hála még az oly veszélyes kórokozókkal is eredményesen veszi fel a harcot, mint az e-coli baktérium.

Mángold

Ebben a salátaként is egyszerűen elkészíthető levélzöldségben rengeteg lutein és egyéb a daganatok megelőzésében fontos anyag található. Előbbi antioxidáns hatása mellett az öregkori látásgyengülés ellen is segítséget nyújt


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek