Már azt hittük megállíthatatlanul közeledik a nyári forróság, ám az országszerte eleredő eső egy pillanatig kedvünk szegte. Persze nem búslakodtunk sokáig, inkább kerestünk egy igazán izgalmas receptet, amellyel bárki trópusi hangulatot varázsolhat otthonába. A receptben említett jamaicai fűszerkeveréket itthon kevesen használják, ennek ellenére kis utánajárással beszerezhető.

Persze elkészítése sem ördöngösség: javarészt szegfűborsot, fahéjat, szegfűszeget, újhagymát, szerecsendiót, kakukkfüvet, fokhagymát és a karibi szigetvilág egyik legerősebb chilijét, az eredetileg trópusi afrikai Scotch Bonnet paprikát tartalmazza.

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 3 bögre Kellogg's Corn Flakes kukoricapehely
  • 1 ek. méz
  • 1 ½ kk. jamaicai fűszerkeverék
  • ½ bögre mézes-mustáros salátaöntet
  • 1 kk. reszelt lime- vagy citromhéj
  • 2 mangó





Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk könnyen kezelhető, maximum 2-3 centi vastag, hosszúkás csíkokra. A tojásokat törjük fel és válasszuk el a fehérjét, amit egy alacsony edényben keverjük össze a mézzel. Egy másik edényben keverjük össze a fűszerkeveréket és a kukoricapelyhet. Ez a két mixtúra adja majd a hús ropogós bundáját így már nincs is más dolgunk, mint panírozni. A csíkokat először mártsuk a tojásos keverékbe, hogy az mindenhol érje, majd alaposan forgassuk meg a fűszeres kukoricapehelyben, hogy az teljesen beborítsa. Az így elkészült húsfalatkákat egy rétegben fektessük egy sütőpapírral borított tepsibe.

220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12-13percig, vagy amíg minden falat jól át nem pirul. Forgatni nem szükséges,

Amíg a húsok pirulnak, készítsük elő a mártogatós szószt. Ehhez csupán egy magas falú edényben kell elkevernünk a limehéjat. Hogy a trópusi hangulatot tovább fokozzuk a feltálalt csirkecsíkok mellé szeleteljünk hámozott, magozott mangót, aminek édeskés íze tökéletes összhangot alkot, a karibi fűszerkeverék pikánsságával.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!