Unod már a grillpartik állandó résztvevőjét, a mézes-mustáros pácot, vagy egyszerűen valami különlegességgel szeretnéd meglepni vendégeidet?A következő töltött finomság, ugyanúgy sikert fog aratni egy forró nyári kerti-partin, mint egy visszafogott otthoni munkavacsorán a főnökkel.
Hozzávalók:
- 2 nagy marék friss bazsalikomlevél
- 10 dkg. Fetasajt
- 1,5 kg bőrös csirkemell
- ¼ bögre Kellogg's Corn Flakes
- 2 teáskanál őrölt parmezánsajt
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Tegyük egy keverésre alkalmas edénybe a nem túl apróra vágott bazsalikomot, majd géppel keverjük el vele a fetasajtot, az apróra zúzott kukoricapelyhet (vagy a doboz alján maradt morzsát) a parmezánsajtot és a fokhagymát.
A csirke bőrét az egyik oldaltól indulva óvatosan válasszuk el a hústól, figyelve, hogy a többi szélen ne keletkezzen lyuk, ahol a töltelék kifolyhat. Ha gyakorlott, vagy kísérletező kedvű szakácsok vagyunk a vastagabb hússzeleteket félig be is vághatjuk, hogy ide is töltelék kerüljön. Töltsük a fetás keveréket a csirke bőre alá, de ne tömjük túl, nehogy kiszakadjon. Ha szükségesnek érezzük fokpiszkáló vagy egy hajlékonyabb hústű segítségével a széleket pár helyen össze is tűzhetjük.
A megtöltött hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
Ha grillsütőt használunk a csirkét a bőrös részével lefele helyezzük a beolajozott rácsra. Nem túl erős parázson, hosszabb ideig lefedve süssük amíg a hús teljesen ki nem fehéredik. Ne forgassuk, mert a hús kiszáradhat!
Odabent bordázott aljú tepsit használjunk, kevés olajjal, alacsony fokozaton szintén lefedve. A húst csak egyszer fordítsuk át a sütési idő nagyjából kétharmadánál.
Héjában sült burgonyával, friss salátával tálaljuk. A fokpiszkálókat mindenképp vegyük, ki vagy erre figyelmeztessük vendégeinket!
Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!
Utolsó kommentek