Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parti mítoszok, megvizsgálva!

Mivel itt a hétvége, ezzel együtt a bulik ideje is, még ha a mostani egy napra csökkent hétvége nem is túl hosszú, így még kevesebb időd lesz kipihenni a kemény munkát és a nagy bulikat. Összeszedtünk ezért pár tévhitet a partik világából, hátha okosabban mész le ma este kedvenc szórakozóhelyedre, illetve kellemesebben kelsz fel majd másnap.

0 Tovább

Fetás-bazsalikomos csirke

Unod már a grillpartik állandó résztvevőjét, a mézes-mustáros pácot, vagy egyszerűen valami különlegességgel szeretnéd meglepni vendégeidet?A következő töltött finomság, ugyanúgy sikert fog aratni egy forró nyári kerti-partin, mint egy visszafogott otthoni munkavacsorán a főnökkel.

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg. Fetasajt
  • 1,5 kg bőrös csirkemell
  • ¼ bögre Kellogg's Corn Flakes
  • 2 teáskanál őrölt parmezánsajt
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Tegyük egy keverésre alkalmas edénybe a nem túl apróra vágott bazsalikomot, majd géppel keverjük el vele a fetasajtot, az apróra zúzott kukoricapelyhet (vagy a doboz alján maradt morzsát) a parmezánsajtot és a fokhagymát.

A csirke bőrét az egyik oldaltól indulva óvatosan válasszuk el a hústól, figyelve, hogy a többi szélen ne keletkezzen lyuk, ahol a töltelék kifolyhat. Ha gyakorlott, vagy kísérletező kedvű szakácsok vagyunk a vastagabb hússzeleteket félig be is vághatjuk, hogy ide is töltelék kerüljön. Töltsük a fetás keveréket a csirke bőre alá, de ne tömjük túl, nehogy kiszakadjon. Ha szükségesnek érezzük fokpiszkáló vagy egy hajlékonyabb hústű segítségével a széleket pár helyen össze is tűzhetjük.

A megtöltött hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.

Ha grillsütőt használunk a csirkét a bőrös részével lefele helyezzük a beolajozott rácsra. Nem túl erős parázson, hosszabb ideig lefedve süssük amíg a hús teljesen ki nem fehéredik. Ne forgassuk, mert a hús kiszáradhat!

Odabent bordázott aljú tepsit használjunk, kevés olajjal, alacsony fokozaton szintén lefedve. A húst csak egyszer fordítsuk át a sütési idő nagyjából kétharmadánál.

Héjában sült burgonyával, friss salátával tálaljuk. A fokpiszkálókat mindenképp vegyük, ki vagy erre figyelmeztessük vendégeinket!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek