Mivel itt a hétvége, ezzel együtt a bulik ideje is, még ha a mostani egy napra csökkent hétvége nem is túl hosszú, így még kevesebb időd lesz kipihenni a kemény munkát és a nagy bulikat. Összeszedtünk ezért pár tévhitet a partik világából, hátha okosabban mész le ma este kedvenc szórakozóhelyedre, illetve kellemesebben kelsz fel majd másnap.

1, A vízpipázás kevésbé káros, mint a dohányzás

Nem igaz. Egy tipikus vízipipázás közel egy órán át tart, ami idő alatt 50-szer több füst járja át a tüdődet, mintha cigarettáznál. Hiába van jobb illata, ha minden mutatóban sokszorosan lekörözi a bagót, 8-szor több szén-monoxid, kétszer annyi nikotin és 36-szor több kátrányt tartalmas a Shishából származó füst a cigarettáéval szemben.

2, Elkerülheted az alkohol káros hatásait, ha a hét során egyáltalán nem iszol

Hogy minden „erődet” a hétvégére tartogasd? Meg kell mondjuk, elég nagy butaság. Az alkohol, mint ahogy az egyéb esetekben is lenni szokott, kis mennyiségben nem ártalmas, sőt még pozitív hatással is bír, nagy mennyiségben azonban példátlan módon roncsolja a szervezetet. Óvatosan tehát és leginkább mértékkel!

3, A diétás üdítővel gyorsabban berúghatsz

Ez érdekes módon igaznak tűnik, ugyanis egy közelmúltban végzett amerikai kutatás azt találta, hogy a light üdítővel kevert alkohol fogyasztása magasabb véralkoholszinthez vezet, mint ha hagyományosabb kísérővel hörpintjük le a feleseket. A kutatást végző tudósok úgy gondolják, hogy a magyarázat az lehet, hogy az alkohol felszívódását lelassítja a cukor. Figyelem, ezzel nem egy gyorsabb berúgási módot javasoltunk, épp ellenkezőleg, válogassuk meg jól, hogy mivel keverjük a szívünknek oly kedves töményeket!

4, Az energiaital és a rövid keverésével tovább partizhatsz

Igaz. Mint ahogy a neve is sugallja, az energiaital plusz lendületet ad nem csak a hétköznapi életben, de a partik során is. Persze kár lenne olyan hiú ábrándokba kergetni magad, hogy a használatával nem lesz meg a buli böjtje, ugyanis ezzel nem könnyítesz a szervezetedet érő megterhelésen, hanem épp ellenkezőleg még tovább fokozod a tartalékaid kimerítését. Ezért jobb ha lemondasz róla a buliban.

Mit gondolsz, hasznos volt a bejegyzés? Ismersz még a bulik világához köthető mítoszokat? Ne habozz, írd meg nekünk!

via: marieclaire