Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parti mítoszok, megvizsgálva!

Mivel itt a hétvége, ezzel együtt a bulik ideje is, még ha a mostani egy napra csökkent hétvége nem is túl hosszú, így még kevesebb időd lesz kipihenni a kemény munkát és a nagy bulikat. Összeszedtünk ezért pár tévhitet a partik világából, hátha okosabban mész le ma este kedvenc szórakozóhelyedre, illetve kellemesebben kelsz fel majd másnap.

0 Tovább

Szilveszteri bulizás okosan!

A babona szerint olyan lesz az új év, ahogy annak első napja telik. Így, amennyiben hiszünk az ilyesmiben, a szokásosnál is fontosabb, hogy január elsején ha lehet elkerüljön minket a másnaposság és a rosszullét, amiket a fergeteges szilveszteri buliból viszünk haza magunkkal. Mivel ez gyakran problémát okoz, természetesen mindenkinek megvan a saját legtutibb módszere, a másnaposság megelőzésére és kezelésére. Mi most ezekből szedjük össze a valóban működőket.

Mi okozza a másnaposságot?

Az alkohol fokozza a szervezet vízháztatásának anyagcseréjét, így különösen ha csak a szilveszterhez hasonló jeles alkalmakkor szoktunk inni ha iszunk rengeteget fogunk a wc-re járkálni. Ezáltal szervezetünk sokkal több folyadékot veszít, mint amennyit az alkohol italokból nyer, így testünk kiszárad. A vizelettel persze nem csak folyadék de rengeteg vitamin, só és egyéb hasznos ásványi anyagok ürülnek ki a szervezetünkből. Helyükre a máj megerőltető munkájának hála számos méreganyag kerül, az amúgy is kitágult ereinkbe. Leesett vérnyomásunkhoz általában alacsony vércukorszint is társul, így ébredéskor tökéletesen erőtlennek, gyengének, fejfájósnak és kiszáradtnak érezzük magunkat.

Gyors segítség!

Természetesen a fent leírt anyagokat azonnal pótolni kell. Kezdhetünk egy nagy pohár vízzel, amihez, nagy dózisú C-vitamin vagy multivitamint veszünk be. A pezsgőtablettákat ilyenkor érdemes kerülni, hiszen ezek irritálják, az alkohol által amúgy is kikezdett gyomorfalat. Persze vannak akik ennek ellenére a savas és szánsavas kávé&kóla kombinációt részesítik előnyben, aminek persze van bizonyított előnye is: egyszerre emelik meg vérnyomásunkat és vércukorszintünket, így ha gyomorpanaszaink nincsenek érdemes velük kísérletezni. A többieknek maradnak a savlekötő lehetőleg cukros ételek, gyümölcsök, a nehéz zsíros fogásokat ugyanakkor érdemes kerülni.

Létezik megelőzés?



A másnaposság megelőzésére csak egy biztos módszer van: ha nem iszunk alkoholt. Ha azonban mégis így teszünk sem maradunk teljesen védtelenek. Érdemes az ivászat megkezdése előtt kiadósat vacsorázni, hogy ne üres gyomrunkra háruljon minden teher. Az apróbb falatokat később se száműzzük, alkohol italok mellett nagyon jól esik és hasznos is pár apróbb falat, snack vagy sörkorcsolya. Tiszta vizet, vagy alkohol- és lehetőleg szénsavmentes üdítőket se se felejtsünk el ivás közben. Ezek megóvnak minket a kiszáradástól. Lehetőleg ne keverjük össze vissza a különböző italokat. Bár a régi mondással miszerint sörre bor – mindenkor, borra sör – meggyötör lehet vitatkozni, az biztos, ha koktélra töményet, arra sör, majd éjfélkor pezsgőt iszunk biztosan kellemetlen másnapra számíthatunk. Érdemes egyféle italt fogyasztani és természetesen abból is a jobb minőségűt.

0 Tovább

Merülj el a bulizásban! - Fürdők éjszakája 2011.

Itt az ideje egy kis igazi kikapcsolódásnak! Az őszből már kaptunk bőven eleget, bár a mikulást és a karácsonyt szívesen megvárjuk még, de aztán ugorjunk rögtön a tavaszra. Viszont ha ez nem lehetséges, akkor a most szombaton negyedik alkalommal megrendezett Fürdők Éjszakája a lehető legtökéletesebb kikapcsolódás egy fagyos szombat estére.

Ha még nem hallottatok volna róla, a Fürdők Éjszakája egy különleges bulisorozat, amikor is az 5 legkedveltebb budapesti gyógyfürdő éjszaka is megnyitja a kapuit, a meleg vízben ázni vágyók előtt. Ettől azonban még nem beszélhetnénk egy Európában is egyedülálló, különleges estéről. Ekkor ugyanis nem csak a fürdőzők, de egy rakás DJ, és zenekar is beköltözik a medencék mellé, hogy egész éjjel tartó koncertekkel és bulival szórakoztassa a nagyérdeműt.

Természetesen az eseményre akciós bérlet váltható, ami 2490/2999 Forintért mind az 5 fürdőbe belépésre jogosít. Így kezdhetjük az estét a hatalmas és gyönyörű Széchényiben, ahol BURN színpadon és a kültéri meleg-vizű medencékbe több száz ember tud egyszerre bulizni, majd átnézetünk Budára a Gellértbe, ahol szintén hatalmas pörgésre számíthatunk a 4BRO DJ-inek, Palotainak, Supermannek, és Vida-Gnek hála.

Ha elfáradnánk egy kicsit, még mindig van hova tovább mennünk. A Rudas, a Király és a Lukács fürdők meghittebb terei egy kellemes kis ellazulásra is alkalmat adnak.

A részletes programot alább olvashatjátok, illetve látogassatok el az esemény Facebook oldalára is!

Lukács:

Dumaszínház

Hanglemezbarát DJ szett

Széchenyi:

Zoohacker & Greg Note (EST Music)

Compact Disco (EST Music)

Anima Sound System

Collins & Behnam

TMX (EST Music)

Rudas:

Indie-Goes-Tronic stage: Volta, Rhina & Pawn (SRB)

Naga

Palotai

Karányi (EST Music)

Török Fürdő:

Keyser & Shuriken

Mana Mana

Gellért:

David Yengebarian trio

Infra Gandhi

The Dj Bootsie Akoustic Big Band

Slam Poetry

Király:

Koedukált lounge

Chucky és Nixon

A képek forrása a buli Facebook oldala

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek