Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jónak vélt ártalmas szokások

A WC fölé guggolsz? Rögtön fogat mosol étkezés után? Vagy esetleg minden nap edzeni jársz? Talán a legjobbat akarod, de tudtodon kívül mégis rosszul jársz el. Ezekre és még pár hasonló kérdésre keressük a választ következő bejegyzésünkben!

0 Tovább

Tippek az edzés megúszásához

Szeretnél jobban kinézni, de nincs időd arra, hogy órákat tölts a konditeremben? Fogadd meg tanácsainkat, és felejtsd el az órákig tartó edzéseket.

0 Tovább

Így szabotáljuk saját fitneszprogramunk!

Ha hosszú idő után végre rászánjuk magunkat a mozgásra, esetleg valami nagy célt tűzünk magunk elé hajlamosak vagyunk ész nélkül belevetni magunkat az edzésbe. Azonban itt is fontos szem előtt tartani pár dolgot, hogy nehogy rossz irányba forduljanak a dolgok és egészségünk lássa kárát a nagy lelkesedésnek. Alább pár gyakran elkövetett merényletet olvashattok, melyek mind alááshatják terveinket.

Unalmas edzések

Ha minden nap mozgunk már megtettük az első lépést, egészségünk megőrzése vagy visszanyerése felé. Azonban ezt sem szabad ész nélkül csinálni. Minden nap megismételni ugyanazt az edzést, fitneszórát vagy vagy lefutni, leúszni ugyanazt a távot egy idő után borzasztó unalmas lehet. Ez elsősorban pszichésen jelenthet gondot, hiszen ha nem élvezzük a mozgást, az hamar elkedvetleníthet minket és esetleg felhagyhatunk az egésszel. Másrészt fizikailag sem biztos, hogy előnyös a monotonitás, hiszen azáltal, hogy mindig egy adott mozgásformát végzünk ugyanazokat az izmainkat dolgoztatjuk, és persze ugyanazokat is hanyagoljuk el.

Változtassunk a rendszeren mielőtt belesnénk ebbe a csapdába! Próbáljunk ki valami teljesen új sportot, vagy ha ragaszkodunk kedvencünkhöz egyszerűen járjunk másik konditerembe. A legkisebb változás is újra felpörget majd minket.

Energiahiány

Bár elsőre furán hangozhat, ahhoz, hogy kalóriákat égessünk bizony energiára van szükségünk. Agyunk és izmaink megfelelő működtetéséhez folyamatos energia-utánpótlást kell biztosítanunk szervezetünk számára. Különösen igaz sportolás előtt, hiszen ilyenkor izmaink intenzív igénybevételnek vannak kitéve. Ezért ha sportolás előtt feltankolunk könnyen emészthető szénhidrátokkal, akkor sokkal keményebben és tartósabban fogunk tudni mozogni, végeredményképp pedig több kalóriát égethetünk el.

Persze ezt is csak okosan szabad csinálni. Ha a legutóbbi étkezés után több, mint 3 óra telt el érdemes bekapni valamit. Ugyanakkor teli hassal nem jó érzés, és nem is egészséges mozogni, így érdemes emésztőrendszerünknek egy órát adni mielőtt megkezdenénk az edzést.

Elfelejtett nyújtás

Ahogy bemelegítés nélkül is veszélyes rögtön belecsapni a dolgok közepébe, úgy az intenzív mozgás utáni levezető nyújtás is feltétlenül szükséges. Ekkor izmaink megpihennek és ez segíti őket a regenerálódásban, az egészséges izomfejlődésben. A megfeszült izmok ellazítása a balesetek megelőzésében is szerepet játszik.

Túlerőltetés

Könnyen elkaphat minket a hév, különösen ha valami nagy célt tűztünk ki magunk elé. Azonban nem felejtsük el, hogy testünknek pihenésre és regenerációra is szüksége van. Egy megerőltető edzés után lehet 1-2 napot is érdemes lehet pihenni, hiszen a mozgásban is fontosabb a minőség, mint a mennyiség. Ha csak amatőr szinten sportolunk és pusztán fittségünket szeretnénk megőrizni heti 3, max. 4 alkalom erre bőven elég.

A túlerőltetés elsősorban a balesetek esélyének megnövekedése miatt okoz gondot, hiszen szellemileg és fizikailag is elfáradunk, figyelmetlenek leszünk. Azonban diétázóknak sem ajánlott túlságosan belehajszolni magukat az edzésbe, hiszen a túlzott megerőltetés lassíthatja az emésztést is.

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek