Szeretnél jobban kinézni, de nincs időd arra, hogy órákat tölts a konditeremben? Fogadd meg tanácsainkat, és felejtsd el az órákig tartó edzéseket.

Legyen meg a napi 15 perc mozgás

Bármilyen csodát is vártál, valamennyi mozgásra szánt időt be kell szorítanod a naptáradba, ez a minimum és valljuk be napi 15 perc nem is a világ vége. A lényeg az, hogy a lehető legintenzívebb használd ki ezt a rövid időt.

Válts sebességfokozatot

Az ugyanannyi idő alatt, de nagyobb sebességgel elvégzett gyakorlatok nem csak hogy több kalóriát égetnek el, de az tartósan javítja az anyagcsere folyamatokat is. Mindegy, hogy úszol, futsz vagy biciklizel, válts magasabb fokozatban, míg ki nem fulladsz, aztán lassíts le és veselkedj neki újra. Az intervallum edzésnek garantáltan meg lesz a hatása!

Szerezz be egy pulzusmérőt

Lehet, hogy mozogsz, de vajon kihozod magadból a legtöbbet? A legjobb az, ha beszerezel egy mérőkészüléket és tisztába kerülsz azzal, hogy mi az ideális és mikor kell gyorsítanod, vagy lassítanod a tempón.

Eddz a reklámszünetekben

Egy perc bármilyen mozgás, legyen az séta, ugrálás vagy helyben futás 10 kalóriát is eléget egy perc alatt. Szóval, ha egy átlagos este során a tévézés közbeni reklámszünetekben nem kapcsolsz el, hanem mozogsz egy picit, könnyen elégethetsz akár 300 kalóriát is, úgy hogy közben nem maradtál le a kedvenc sorozatodról sem!

Próbálj ki egy Fitnessz DVD-t

Biztosan megmosolyogtat a gondolat, hogy a TV előtt ugrabugrálj, de tudod mit? Egy éves kondi bérletnél olcsóbb, és a semminél még edzői felügyelet nélkül is sokkal hatékonyabb. Sőt gondolj bele abba is, hogy otthon senki nem fog téged kinevetni (a családon kívül), ha valamit rosszul csinálsz.