Összeállításunkból megtudhatod, hogy mely szomjoltók a legfontosabbak egészségünk szempontjából. 

Víz

Testünk több mint 70%-a vízből épül fel, ezért igazán nem lehet meglepetés, hogy elsőként erről az italról emlékezünk meg. ezzel kapcsolatban csak egy súlyos tévhitet szeretnénk eloszlatni, miszerint a víz annál jobb, minél több oldott anyagot tartalmaz. Azonban a vízben oldott ásványi anyagokat szervezetünk nem képes felhasználni, így azok gyakorlatilag átfolynak rajtunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs értelme az ásványvizek fogyasztásának, mindössze más áll a dolog hátterében. A palackozott vizet azért érdemes választanunk, mert a csapból folyóval ellentétben ezeket nem kezelik klórral, aminek jelenléte a vízben rontja a sejtek működési feltételeit. Természetesen a csapvizet is fogyaszthatjuk, de érdemes pihentetni, ugyanis a kiengedett és szabadon hagyott vízből a klór annak típusától függően előbb-utóbb távozni fog.

 

Kávé

Tanulmányok sora bizonyítja, hogy a kávé csökkenti bizonyos ráktípusok kockázatát, mértékletes fogyasztása pedig szívünkre is védő hatással van. Ezenkívül gyorsítja az anyagcserét, ébren tart és ráadásul még finom, úgyhogy fogyaszd egészséggel!

 

Zöld tea

Már mi is többször megénekeltük, hogy a zöld tea jótékony hatásait, nagyon reméljük, hogy mostanra már minden követőnk legurít legalább egy bögrével naponta. Röviden, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal kiválóan tisztítja a szervezetet, fogyasztásával csökkenthető a mellrák kialakulásának kockázata és ráadásul a legújabb kutatások szerint leviheti a vérnyomást is.

 

Forró kakaó

Egy bögre forró kakaóban több antioxidáns van, mint a kávéban, a teában vagy a vörösborban. Nem gondoltad volna, ugye? Jót tesz a szívednek és a bőrödnek is, ha nem bírod a meleget, várd meg míg kihűl, dobj bele pár jégkockát és kész is van a kiváló nyári hűsítő!

 

Vörösbor

A legújabb kutatások szerint napi egy pohár vörösbor elfogyasztásával is sokat tehetünk az egészségünkért, kiváltképp pedig az alakunkért, ugyanis nem csak a szívünknek tesz jót, de az elhízást is meggátolhatja, piceatannol tartalmának köszönhetően.

Tej

Utoljára hagytuk a kedvencünket, a tejet, ami tele van kalciummal és proteinnel, ráadásul a Kellogg’s is tejjel a legfinomabb. Igyátok, egyétek bátran!