Vajon igaz a régi mondás, miszerint „minden nap egy alma, az orvost távol tartja”? Ami azt illeti nem alaptalan a vélekedés, mi kapásból öt dolgot is összeszedtünk, hogy bebizonyítsuk neked, érdemes rászokni az almaevésre. Persze ha nem elég annyi, hogy finom!

Megvédi a szíved

Az alma a legjobb forrása a quercetin nevű antioxidánsnak, ami bizonyítottan csökkenti a szívinfarktus kockázatát, ráadásul még az allergiás panaszokat is enyhíti.

Tele van rosttal

Az ajánlott napi rostbevitelt 25 grammban (nők esetében, férfiaknál 38 g) határozták meg a hozzáértők, mégis elmondható, hogy legtöbbünknél ez a mennyiség nem kerül elfogyasztásra. A jó hír az, hogy már egyetlen közepes almában is 4 gramm található, így könnyen rásegíthetünk a más forrásokból, például a reggeliző pelyhekből származó rostbevitelre.

Segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását

Az alma rendkívül alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, ezért fogyasztásával könnyen kordában tarthatod a vércukor szinted. Sőt az is bizonyítást nyert az elmúlt években, hogy 30 százalékkal kevesebb a valószínűsége a diabéteszes megbetegedésnek azon nők körében, akik naponta legalább egy almát megesznek.

Védelmet nyújt bizonyos rákfajták ellen

Az alma tele van olyan összetevővel, amik segítenek megelőzni a rák egyes fajtáit. Aminosavak, antioxidánsok, flavonoidok és vitaminok tömkelegét tartalmazza, más szóval egy igazi egészségbomba.

Segít lélegezni

Egy brit tanulmány kimutatta, hogy akik egy héten több mint öt almát fogyasztottak el, azoknak érezhetően javult a tüdőműködésük és akár az asztmás panaszaik is csillapodtak.

Az alma tehát nem csak finom, de egészséges is, ezért fogyasszuk bátran, főleg mivel szezonja is van! Nektek melyik a kedvenc fajtátok?