Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikulás-napi városnézés a zsiráfokért!

Lassan de biztosan elérkezik december 6-a, amikor is minden gyermek kitisztítja csizmáját, kiteszi az ablakba cipőjét és izgatottan várja, hogy ebbe rejtse ajándékát a Mikulás. Persze van ahova személyesen érkezik és egy kedves kis dalocskáért cserébe adja át az egész éves jó magaviseletért járó finomságokat. Egy a lényeg, erre a napra mindannyin örömmel emlékszünk vissza és készülünk minden évben – szülőként és gyermekként egyaránt.


De hogy jönnek ide a zsiráfok?

Elsőre mi sem tudtuk, azonban mint kiderült idén a Mikulás nekik is hoz ajándékot. A Magyar Turizmus Zrt. és többnyire piros emeletes buszokon szervezett városnéző túráiról ismert Giraffe Hop on Hop off idei akciója a gyermekeknek és a Fővárosi Állat- és Növénykert hosszú-nyakúinak egyaránt örömet kíván szerezni.

A mikulás érkezését megelőző vasárnap 3 turnusban (december 4-én, 17, 18 és 19 órakor) szerveznek jótékonysági városnézést, melynek teljes bevételét az Állatkert zsiráfjainak jövő évi ellátására ajánlják fel. A gyermek és felnőtt jegyek egyaránt roppant baráti, 300 Ft-os áron vásárolhatóak meg, amihez ráadásként egy 25% kedvezményt biztosító állatkerti kupont kapnak a városnézők. Igazi különlegesség, hogy ezeken a rendhagyó Mikulás-napi járatokon felnőttek részvétele csak gyermekek kíséretével lehetséges.

További Információ

0 Tovább

Karácsonyi forgatag az utcákon

Most, hogy beköszöntött az igazi hideg, az emberek kezdenek ráhangolódni a télre és ezzel együtt a karácsonyra. Annak ellenére, hogy advent csak most vasárnap kezdődik hivatalosan, a bevásárlóközpontokban és a többi nagy áruházban egyre fokozódik a zsúfoltság, és ez egészen az ünnep beköszöntéig így is marad. Ha valaki nem vágyik a plázák zsúfolt hangulatára, adott a lehetőség, hogy a számos utcai karácsonyi vásár egyikén nézzünk szét ajándékügyben. Ezek az elmúlt években gombamód szaporodtak, ma már szinte nincs is olyan köztér Budapesten és a nagyobb városokban, ahol ne állna néhány faház, bennük a portékájukat árusító kereskedőkkel. Bár ezekben is könnyen lehet találni egy-egy remek ajándékot, az ország egyik legjobb karácsonyi vására a múlt héten nyílt Vörösmarty téri rendezvény, ami nem csak vásárlásra ideális, de igazi téli kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

Idén kimondottan erre a célra készült hangulatos faházak várják az érdeklődőket. Szám szerint 66, melyben közel kétszer ennyi árus értékesíti zsűrizett termékeit. A tér közepén kaptak helyet a gasztronómia élményt kínáló bódék, ahol a hagyományos karácsonyi finomságok mellett a vásár idén Belgium ételremekeit látja vendégül. Egyszóval a töltött káposzta, bejgli és forró italok alkotta menüt idén mesés belga csokoládék és sörök egészítik ki.

A jó falat és szép ajándékok mellett valódi szórakozásra is lesz lehetőség. A gyermekeket ingyenes kézműves-foglalkozással várják, a nagyobbakat pedig a mindennap 18 és 20 órakor kezdődő különleges fényjáték szórakoztatja. Mindeközben a színpadon is változatos programokkal készülnek, amit megfejelve, vasárnaponként izgalmas flashmob akciókkal lepik meg a sokadalmat. Ezt persze az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása követi, amit egy egyelőre rejtelmes de izgalmasnak ígérkező újszerű köztéri attrakció követ.

A szervezők idén külön figyelmet szentelnek a jótékonykodásnak is. A vásár idejére kitelepedik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is, akiknél egy gyufásdoboz megvásárlásával lehet segíteni a rászorulókon.

Természetesen a fenti felsorolás nem lehet teljes, hiszen a leírtakon túl is számos érdekes és izgalmas programmal várják a látogatókat. Ami azonban a legfontosabb, hogy a gyakran stresszes karácsonyi nagy bevásárlás és rohanás közepén ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosít Vörösmarty téri vásár. Ha az itt felépült ideiglenes 'kis falu' árai túl borsosak is lennének pénztárcánk számára, egy csésze forralt borral a kezünkben, családunkkal sétálgatva a kis házak közt, vásárlás nélkül is remekül érezhetjük magunkat!

Fotók: MTI Fotó / Mohai Balázs

0 Tovább

Merülj el a bulizásban! - Fürdők éjszakája 2011.

Itt az ideje egy kis igazi kikapcsolódásnak! Az őszből már kaptunk bőven eleget, bár a mikulást és a karácsonyt szívesen megvárjuk még, de aztán ugorjunk rögtön a tavaszra. Viszont ha ez nem lehetséges, akkor a most szombaton negyedik alkalommal megrendezett Fürdők Éjszakája a lehető legtökéletesebb kikapcsolódás egy fagyos szombat estére.

Ha még nem hallottatok volna róla, a Fürdők Éjszakája egy különleges bulisorozat, amikor is az 5 legkedveltebb budapesti gyógyfürdő éjszaka is megnyitja a kapuit, a meleg vízben ázni vágyók előtt. Ettől azonban még nem beszélhetnénk egy Európában is egyedülálló, különleges estéről. Ekkor ugyanis nem csak a fürdőzők, de egy rakás DJ, és zenekar is beköltözik a medencék mellé, hogy egész éjjel tartó koncertekkel és bulival szórakoztassa a nagyérdeműt.

Természetesen az eseményre akciós bérlet váltható, ami 2490/2999 Forintért mind az 5 fürdőbe belépésre jogosít. Így kezdhetjük az estét a hatalmas és gyönyörű Széchényiben, ahol BURN színpadon és a kültéri meleg-vizű medencékbe több száz ember tud egyszerre bulizni, majd átnézetünk Budára a Gellértbe, ahol szintén hatalmas pörgésre számíthatunk a 4BRO DJ-inek, Palotainak, Supermannek, és Vida-Gnek hála.

Ha elfáradnánk egy kicsit, még mindig van hova tovább mennünk. A Rudas, a Király és a Lukács fürdők meghittebb terei egy kellemes kis ellazulásra is alkalmat adnak.

A részletes programot alább olvashatjátok, illetve látogassatok el az esemény Facebook oldalára is!

Lukács:

Dumaszínház

Hanglemezbarát DJ szett

Széchenyi:

Zoohacker & Greg Note (EST Music)

Compact Disco (EST Music)

Anima Sound System

Collins & Behnam

TMX (EST Music)

Rudas:

Indie-Goes-Tronic stage: Volta, Rhina & Pawn (SRB)

Naga

Palotai

Karányi (EST Music)

Török Fürdő:

Keyser & Shuriken

Mana Mana

Gellért:

David Yengebarian trio

Infra Gandhi

The Dj Bootsie Akoustic Big Band

Slam Poetry

Király:

Koedukált lounge

Chucky és Nixon

A képek forrása a buli Facebook oldala

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek