Lassan de biztosan elérkezik december 6-a, amikor is minden gyermek kitisztítja csizmáját, kiteszi az ablakba cipőjét és izgatottan várja, hogy ebbe rejtse ajándékát a Mikulás. Persze van ahova személyesen érkezik és egy kedves kis dalocskáért cserébe adja át az egész éves jó magaviseletért járó finomságokat. Egy a lényeg, erre a napra mindannyin örömmel emlékszünk vissza és készülünk minden évben – szülőként és gyermekként egyaránt.


De hogy jönnek ide a zsiráfok?

Elsőre mi sem tudtuk, azonban mint kiderült idén a Mikulás nekik is hoz ajándékot. A Magyar Turizmus Zrt. és többnyire piros emeletes buszokon szervezett városnéző túráiról ismert Giraffe Hop on Hop off idei akciója a gyermekeknek és a Fővárosi Állat- és Növénykert hosszú-nyakúinak egyaránt örömet kíván szerezni.

A mikulás érkezését megelőző vasárnap 3 turnusban (december 4-én, 17, 18 és 19 órakor) szerveznek jótékonysági városnézést, melynek teljes bevételét az Állatkert zsiráfjainak jövő évi ellátására ajánlják fel. A gyermek és felnőtt jegyek egyaránt roppant baráti, 300 Ft-os áron vásárolhatóak meg, amihez ráadásként egy 25% kedvezményt biztosító állatkerti kupont kapnak a városnézők. Igazi különlegesség, hogy ezeken a rendhagyó Mikulás-napi járatokon felnőttek részvétele csak gyermekek kíséretével lehetséges.

További Információ