Mikor ültél utoljára biciklin? Elég nagy baj, ha már nem is emlékszel. Pedig  a kétkerekű a leghatékonyabb eszköz eljutni A pontból B-be, persze ha a kettő között nem több ezer kilométeres távolság húzódik. Emellett költséghatékony, egészséges, környezetkímélő és még menő is! Ha még mindig nem kaptál kedvet a tekeréshez, akkor adunk neked rögtön három indokot is hozzá!

Fogyaszt

Mindegy, hogy egy hosszú és izzasztó túrára, vagy a 10 perces városi kiruccanásra indulunk, abban biztosak lehetünk, hogy a biciklizés kiválóan pusztítja a kalóriákat. Ha nekünk nem hiszitek el, akkor fogadjátok el a tényt, hogy már több kutatás is alátámasztotta azt, hogy a rendszeresen biciklizők között sokkal kisebb a túlsúlyosok aránya. Egy fél óra átlagos tempójú bicajozással 250 kalóriát lehet elégetni, amit ha egy hónapig minden nap megteszünk, akkor akár egy kilót is jelenthet mínuszban.

Környezetbarát

Az okokat talán nem kell részleteznünk, az üzemanyag csak rajtad múlik, lehet egy könnyű saláta, vagy egy nagy adag rántott hús is. A káros anyag kibocsátás azonban mindenképp zérónak tekinthető, és miért is ülnél autóba, hogy leugorj egy doboz tejért a boltba. Válaszd inkább a drótszamarat és kíméld a levegőt!

Oldja a stresszt

Egy 2011-es svéd kutatás azt találta, hogy aki autóval jár a munkahelyére sokkal stresszesebb, többször beteg, kevesebbet alszik és úgy általában véve is rosszabb egészségi állapotnak örvend, mint egy ugyanarra a célra kerékpárt használó társa. Van benne valami, hiszen a dugók kihagyása az életedből, a mozgás és a közösséghez tartozás élménye együttesen sokkal felszabadultabbá tehet a mindennapi életed során. Szóval csak bátran, ki a szabadba, amíg még jó az idő!