A hagyományos magyar édességek mellett hazánkban is egyre népszerűbbek az amerikai típusú kekszek. Ezekbe az általában roppanósan finom édes kis csodákba szinte bármilyen magot, csokit, gyümölcsöt keverhetünk, így a receptek sokszínűségének csak fantáziánk szab határt. Mi most egy vérbeli amerikai kedvenc receptjét osztjuk meg veletek, ami természetesen nem nélkülözheti a tengerentúli gyerkőcök kedvenc eledelét, a mogyoróvajat sem.



Hozzávalók

  • 2 pohár liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • ½ kk só
  • ¾ pohár vaj vagy margarin
  • ½ pohár mogyoróvaj
  • 1 pohár barna-cukor
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliaeszencia
  • 1 marék mazsola
  • 4 pohár kukoricapehely







A sütemény 3 borzasztó egyszerű lépésben elkészíthető

Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre.

Robotgéppel dolgozzuk össze a vajat/margarint, mogyoróvajat és cukrot, amíg egyenletes massza nem keveredik. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és a vaníliát és jól verjük föl. Ekkor jöhet a lisztes keverék, a mazsola és a corn flakes, amivel együtt ismét homogén keveréket készítünk.

Az így kikevert tésztát egy kanál segítségével halmozzuk sütőpapírral terített tepsibe. Saját ízlésünknek megfelelő méretű kekszeket készíthetünk, azonban túl vastagok ne legyenek. Pár centit hagyjunk köztük, hogy legyen helyük nőni.

A tepsit nem több mint 12-15 percre, vagy enyhe barnulásig 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készen is vagyunk.

Most jön a legnehezebb próbatétel: hogy a sütik a legfinomabbak legyenek meg kell várnunk, hogy kihűljenek, mielőtt magunkba tömnénk az összes finomságot...

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!