Íme, egy találós kérdés: Olcsó, természetes és egy kis csomagban több energia van, mint egy vaskos energiaszeletben. Hogy mi lehet ez?

Bizony az aszalt szőlőszemekről, vagyis a mazsoláról beszélünk! Gondoltad volna, hogy több energiát rejt, mint egy sportszelet? Nos, a Kaliforniai Egyetem tudósai szerint nem csak emiatt lenne érdemes újra felfedezni a töppedt szőlőszemeket. Legújabb kutatási eredményeik szerint ugyanis a mazsola a lehető leghatékonyabb és a legkönnyebben elérhető hajtóanyag szervezetünk számára, ami ideális táplálék a rendszeresen megerőltető edzéseket végző sportolók számára.

Emellett a mazsola kiváló élelmi rost és ásványi anyag forrás, mivel magas a vas és a kálium taralma. Ráadásul természetes formájában hozzáadott cukrokat és színezékeket sem tartalmaz, így bárki számára fogyasztható. Mindezek mellé társul még a mazsola azon jó tulajdonsága is, hogy a legolcsóbb aszalt gyümölcsök közé tartozik, így anyagilag sem fog csődbe vinni a csemegézés.

Szóval, ha legközelebb egy kis plusz energiára lenne szükséged, akkor nyugodtan dobj be pár szem mazsolát, nem fogsz csalódni.