Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szabadtéri óráskivetítők a foci EB-re

Nyilván vannak, akik otthon, a kényelmes fotelből nézve szeretnek meccset nézni, de a többség ezt biztosan máshogy gondolja. Különösen igaz ez, ha az Eb-hez hasonló igazán izgalmasnak ígérkező, eseményről és meccsekről beszélünk. Nagyobb baráti társasággal, vagy akár idegenek százaival még akkor is sokkal hangulatosabb, izgalmasabb a játék, ha nem mindenki a mi csapatunknak szurkol. Sőt, ha az eseményeket egy óriáskivetítő előtt nézhetjük végig szinte a stadionban érezhetjük magunkat. Vegyük hát sorra Budapest leghangulatosabbnak ígérkező kivetítőit.

Ha pedig megéhezünk meccs közben de nem akarunk az utcai árusok olajos lángosai, kolbászai és zsíros kenyerei közül választani vigyünk magunkkal egészséges és ropogós finomságokat!

Millenáris

Kezdjük egy klasszikus budai helyszínnel, ahol már számtalan tornát izgulhattunk végig. Idén is hatalmas képernyővel készülnek, amiben a szabad ég alatt gyönyörködhetünk. A belépés ingyenes és fogyasztani sem kötelező, ugyanakkor készüljünk pokrócokkal hiszen a füvön kell ülnünk. Alkohol bevinni elvileg tilos, azt csak a parkon belüli szórakozóhelyeken lehet vásárolni, de vannak kétségeink, hogy ezt fogják e komolyan ellenőrizni. Persze arra kérünk mindenkit, hogy a park szabályzatát igyekezzen betartani!

Szabadság tér

Ugorjunk is át rögtön Pestre, ahol a Szabadság téri óriáskivetítőnek az előzőhöz hasonló hagyománya van. A Belvárosi Sport Mozi névre keresztelt helyszínen később az olimpia eseményeit is megtekinthetjük. Kétségtelen, hogy Pesten itt fognak a legtöbben összegyűlni, és mivel a rendezvényt egy magyar sör szponzorálja a szomjunk oltásával sem lesz gond. Ülni elsősorban itt is a földön lehet, de a korábbi években itt mindig voltak sörpadok is.

Corvintető

Aki nem szeret a földön ülni, sőt attól a lehető legtávolabb szeretne kerülni, annak egyértelműen a Corvintetőt ajánljuk. A Blaha Lujza téri áruház tetején kialakított szórakozóhely több tíz méterrel a város felett helyezkedik el, így ha kedvenc csapatunk gólt lő szó szerint és képletesen is a fellegekben érezhetjük magunkat. Természetesen itt is sör és italakcióval várják a drukkereket.

TóPart

Az idén debütáló TóPart is hangulatosnak ígérkezik. A Városligeti Műjégpálya tava mellett kialakított szórakozóhelyen akár csónakázás vagy klasszikus tóparti hekkvacsora közben is gyönyörködhetünk a gólokban. [A hekk egyébként tengeri hal, se a Balatonban, se a városligeti tóban nem él meg, de erről majd máskor ;)]

Akvárium

A város közepén, a Gödörből Akváriummá avanzsált Erzsébet téri klubban is nézhetjük a meccset, ráadásul nem is egy akármilyen tévén, hanem egy 12 négyzetméteres ledfalon. Ha péedig indulni támad kedvünk a hely központi fekvésének hála számtalan egyéb helyet pár perc gyaloglással is elérhetünk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Ropogós sült kecskesajt friss salátaágyon

A legfrissebb időjárás-előrejelzések szerint bár a hét elején még lehet zivatarokra számítani de hétvégére megérkezik az igazi kánikula. Erre több szempontból is fel kell készülnünk, mi most a legkellemesebb kezdjük... A meleg nyári napokon mindig jó ha van az ember tarsolyában egy könnyű mégis laktató, akár különleges alkalmakra is megfelelő finom recept. A következő kecskesajtos finomság éppen ilyen!

Hozzávalók:

  • 2 rúd natúr kecskesajt (2x 15 dkg)
  • ¼ bögre finomliszt
  • 1 tojás
  • ½ bögre Kellogg's Corn Flakes
  • 1 kk. fokhagyma-granulátum
  • 1 kk. reszelt citromhéj
  • ½ kk. fekete bors
  • 2 ek. balzsamecet
  • ¼ bögre olívaolaj
  • 1 ek. víz
  • friss zöld saláta

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A panírozáshoz, mint mindig, most is három lapos edényre lesz szükségünk.

Az elsőben öntsük össze, majd keverjük el a lisztet, a fokhagyma, bors és citromhéj felét.

A második edényben verjük fel a tojást, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet vagy tejet is.

Egy harmadik edénybe szórjuk ki a finom összetört kukoricapelyhet.

Ezután jöhet a szokásostól semmiben sem eltérő panírozás: A nem túl vékonyra szeletelt sajtdarabokat először a lisztbe, majd a kukoricapehelybe forgatjuk, hogy az a lehető legteljesebben ellepve. Ha a panírt nem érezzük elég erősnek vagy vastagnak az nem gond, hiszen nem olajban fogjuk kisütni a sajtot, de ettől függetlenül ha szükségét érezzük, egészet megismételhetjük.

A Bepanírozott sajtot egy rétegben fektessük sütőpapírral bevont tepsibe és süssük 10 percig.

A salátadresszinghez keverjük össze a balzsamecetet és az olívaolajat a maradék fűszerekkel. Ha édesszájúak vagyunk megbolondíthatjuk pár csepp mézzel is.

A megsült sajtszeleteket tálaljuk szépen elrendezett friss salátaágyon, a dresszinget csak közvetlenül fogyasztás előtt öntsük a zöldségekre.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

5 szuper-egészséges zöld fűszer

Friss fűszerekkel főzni, ételeinket díszíteni remek dolog. Természetesen az ízek sokkal intenzívebbek, mint a zacskós szárított fűszerek esetében, de ez nem minden. A növények számos pozitív élettani hatásából szervezetünk sokkal többet tud frissen fogyasztva kamatoztatni. Ráadásul ma már szinte bármelyik nagyobb áruházban beszerezhetőek a legnépszerűbb cserepes, élő fűszernövények, a kertészetek kínálata pedig még ezeket is felülmúlja. Áruk sem túl borsós, pár száz forintért heteken keresztül lehetnek ékességei saját kis konyhakertünknek, amit akár a két ablakkert közti párkányon vagy az erkélyen is berendezhetünk. Ha pedig kertünk is van akár hosszú hónapokig is élvezhetjük a friss fűszernövények számtalan előnyét.

Pörgesd fel az agyad rozmaringgal

Egyes kutatók szerint a rozmaring aromaanyagai közt található vegyületek felgyorsíthatják az agyműködést, és pozitív hatással lehetnek a kognitív folyamatokra. Fűszerként leginkább sült vadhúsokhoz használjuk, de bárányt sem érdemes néhány ág friss rozmaring nélkül elkészíteni.

Petrezselyemmel a mellrák ellen?

A petrezselyem a magyar konyhákban talán a legrégebb óta frissen is rendszeresen használt fűszer. Ennek nem csak ízlelőbimbóink örülhetnek, hiszen a benne található anyagoknak komoly egészségmegőrző hatásuk is van. Konkrétan a flavonoidok csoportjába tartozó apigeninről beszélünk, amiről kimutatták, hogy mellrákkal küzdő patkányoknál lassítja az új tumorok kialakulásának esélyéét és azok fejlődésének ütemét.

Hasi panaszok enyhítése mentával

Egyre több ember, elsősorban nő, szenved egy rejtélyes betegségben, az Irritábilis Bél Szindrómában. Az IBS tünetei egyénenként borzasztó sokfélék lehetnek de a leggyakoribbak az erős hasi görcsök, puffadás, hasmenés székrekedéssel váltva és az ezek okozta állandó kellemetlen érzés. Ez utóbbiakon segíthet a friss menta fogyasztása, ami fájdalomcsillapító hatását a vastagbélben fejti ki, ahol egyes idegrostok irritációját enyhíti. Ráadásul a menta könnyen fogyasztható, még főznünk, sőt ennünk sem kell: limonádéban is kiváló!

Gyulladások ellen olaszosan

Az oregáno, a bazsalikom mellett az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb zöld fűszere. Jellegzetes íze a legtöbb paradicsomos szószt feldobja, de grillezett húsok és zöldségek kísérője is nagy sikerrel lehet. Ami még érdekesebb, hogy állatkísérletek során nagy arányban csökkentette a gyulladások okozta duzzanatok méretét.

Kakukkfű: az antioxidánsbomba

A kakukkfű az antioxidánsokban leggazdagabb fűszerek egyike. Ráadásul emellett jelentős A- és C-vitamintartalommal valamint vassal is rendelkezik. Elsősorban lazac de más halak és szárnyasok fűszereként kiváló. Ha a nyáron grillezünk, mindenképp próbáljuk ki!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Szabaduljunk meg a csuklástól!

A csuklás egy természetes reakció, melyet a rekeszizom önkéntelen összehúzódása okoz és rendszerint percenként többször is ismétlődik. Több a mellkas és a garat környékéén húzódó ideg ingerlése is kiválthatja, amit számos dolog okozhat, így a túl gyors evés, a túl nagy kortyokban lenyelt ital, a heves sírás, nevetés vagy köhögés, de akár a túl sok alkohol fogyasztása is. Egyszóval a csuklásnak számos oka lehet, legtöbbünknél rendszeresen jelentkezik. Bár kellemetlen általában, általában teljesen ártalmatlan és rövid időn belül magától is elmúlik, azonban ez nem mindig van így. Mi most az ilyen makacs csuklás elmulasztására adunk pár hasznos tippet a az ijesztgetésen, nyújtózkodáson és iváson túl.

Kezdjük a fülünkkel

A már korábban említett idegek egyike a bolygóideg, mely a fülünk környékén halad végig a nyakunkon keresztül egészen a hasüregig. Hallószervünk környékén, egy fülbe érő hajszáltól kezdve számtalan dolog irritálhatja, így kezdetnek ezt a részt vizsgáljuk meg. Masszírozzuk finoman végig halántékunk, fülkagylónk különböző részeit. Ezt bárhol, bármilyen körülmények közt megtehetjük, így érdemes lehet ezzel kezdeni.

Hideg vagy meleg víz?

Az ivás a legismertebb 'gyógymód', azonban ennek is több iskolája létezik. Legtöbben hideget isznak, hiszen ez kellemesebb érzés és áthatja egész nyelőszervünket. Ezzel szemben a meleg, állítólag megnyugtatja a rekeszizmot, ezzel gátat szabva az önkéntelen összerántódásoknak.

Édes vagy savanyú

Egy kiskanálnyi cukor vagy méz, elég tömör falat. A benne található szénhidrátmennyiség megváltoztatja a légzés ritmusát, ami szintén hozzásegíthet a az idegek lecsillapításához.

Ezzel szemben a savanyúság is hatásos lehet. Sokan esküsznek rá, hogy egy gerezd citromnál semmi sem mulasztja el gyorsabban a csuklást. Persze csak ha ráharapunk. Ha nincs friss, megteszi a sűrítmény is. Figyelem, gyakran csukló kisbabáknál ezt a módszert NE alkalmazzuk. 7 hónapos kor alatt semmilyen citrusféle fogyasztása sem ajánlott.

Lélegezz zacskóba

Szintén sokaknál beválik, ha egy papírzacskóba lélegeznek, fújják ki a levegőt, majd szívják be újra. Az egyszer már 'használt' levegőben így a véráramban is megnő így széndioxid szintje ami értágító hatásán keresztül szintén megnyugtatja a rekeszizmot.

Kell-e orvos?

Ha rendszeresen csuklunk és azt csak nagyon nehezen tudjuk elmulasztani érdemes megfontolni a következőket. A rekeszizom görcsös rángásait okozhatja vitaminhiány vesebetegségek, vagy az idegeket érő folyamatos nyomás, amit szélsőséges esetekben tumorok is kiválthatnak. Ha rendszeresen küzdünk a csuklással érdemes lehet kikérni orvosunk tanácsát is!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Fetás-bazsalikomos csirke

Unod már a grillpartik állandó résztvevőjét, a mézes-mustáros pácot, vagy egyszerűen valami különlegességgel szeretnéd meglepni vendégeidet?A következő töltött finomság, ugyanúgy sikert fog aratni egy forró nyári kerti-partin, mint egy visszafogott otthoni munkavacsorán a főnökkel.

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg. Fetasajt
  • 1,5 kg bőrös csirkemell
  • ¼ bögre Kellogg's Corn Flakes
  • 2 teáskanál őrölt parmezánsajt
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Tegyük egy keverésre alkalmas edénybe a nem túl apróra vágott bazsalikomot, majd géppel keverjük el vele a fetasajtot, az apróra zúzott kukoricapelyhet (vagy a doboz alján maradt morzsát) a parmezánsajtot és a fokhagymát.

A csirke bőrét az egyik oldaltól indulva óvatosan válasszuk el a hústól, figyelve, hogy a többi szélen ne keletkezzen lyuk, ahol a töltelék kifolyhat. Ha gyakorlott, vagy kísérletező kedvű szakácsok vagyunk a vastagabb hússzeleteket félig be is vághatjuk, hogy ide is töltelék kerüljön. Töltsük a fetás keveréket a csirke bőre alá, de ne tömjük túl, nehogy kiszakadjon. Ha szükségesnek érezzük fokpiszkáló vagy egy hajlékonyabb hústű segítségével a széleket pár helyen össze is tűzhetjük.

A megtöltött hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.

Ha grillsütőt használunk a csirkét a bőrös részével lefele helyezzük a beolajozott rácsra. Nem túl erős parázson, hosszabb ideig lefedve süssük amíg a hús teljesen ki nem fehéredik. Ne forgassuk, mert a hús kiszáradhat!

Odabent bordázott aljú tepsit használjunk, kevés olajjal, alacsony fokozaton szintén lefedve. A húst csak egyszer fordítsuk át a sütési idő nagyjából kétharmadánál.

Héjában sült burgonyával, friss salátával tálaljuk. A fokpiszkálókat mindenképp vegyük, ki vagy erre figyelmeztessük vendégeinket!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek