Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kávés áfonyatorta Valentin napra!

Unod már, hogy minden Valentin napi édesség, rózsaszín vagy vörös cukormázzal, csokoládéval vagy valami egyébbel van bekenve? Az alábbi recepttel megtörheted ez a végtelenségig unott hagyományt és egy új, izgalmas ízkombinációval kedveskedhetsz kedvesednek, és persze magadnak is.


Hozzávalók:

  • 1 + fél bögre finomliszt
  • 1 + fél bögre cukor
  • ½ bögre margarin vagy vaj
  • 2 bögre áfonya (ha elérhető áron tudunk frisset szerezni az a legjobb, persze a fagyasztott is megteszi. Ezt jól csöpögtessük le!)
  • 2 ½ kk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 bögre Kellogg's Optima gabonapehely
  • ¾ bögre tej
  • 1 bögre nem túl erős kávé




Elkészítés:

A torta két részből áll: a kukoricapelyhes, kávés alapból és az áfonyás felső részből. Kezdjük az utóbbival.

Fél bögre lisztet, és egy bögre cukrot elkeverünk a zsiradék felével, majd beleszórjuk az apróra vágott áfonyát. A szemeket legalább negyedekbe aprítsuk fel! Az így elkevert masszát félretesszük.

Az alsó részhez összeöntjük a gabonapelyhet, a kávét és a tejet, majd pár percig állni hagyjuk, amíg kicsit megpuhul. Ezalatt összekeverjük a maradék 1 bögre lisztet, fél bögre cukrot, sót és sütőport. A fellazult kukoricapehelyhez hozzáadjuk a maradék margarint és a tojást, majd jól elkeverjük. Ha homogén masszát kaptuk jöhet a lisztes keverék és egy utolsó kavarás. Az így elkészült tésztát egy nem túl nagy kikent tepsibe tesszük, nehogy túlságosan lapos legyen a végeredmény. Ezután az egyenletesen szétkent alapra finoman felhordjuk az áfonyás felső részt és az egészet előmelegített sütőbe dugjuk. 200°C-on süssük körülbelül 45 percig, majd még melegen várjuk fel és tálaljuk.

Díszíthetjük friss áfonyával és tejszínhabbal, de akár pár levél mentával és vaníliafagylalttal is.

Persze ha nem elég Valentin napi számunkra a recept az egészet készíthetjük szív alakú szilikon sütőformában is.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Ínycsiklandó mogyoróvajas kukoricapehely-süti

A hagyományos magyar édességek mellett hazánkban is egyre népszerűbbek az amerikai típusú kekszek. Ezekbe az általában roppanósan finom édes kis csodákba szinte bármilyen magot, csokit, gyümölcsöt keverhetünk, így a receptek sokszínűségének csak fantáziánk szab határt. Mi most egy vérbeli amerikai kedvenc receptjét osztjuk meg veletek, ami természetesen nem nélkülözheti a tengerentúli gyerkőcök kedvenc eledelét, a mogyoróvajat sem.



Hozzávalók

  • 2 pohár liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • ½ kk só
  • ¾ pohár vaj vagy margarin
  • ½ pohár mogyoróvaj
  • 1 pohár barna-cukor
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliaeszencia
  • 1 marék mazsola
  • 4 pohár kukoricapehely







A sütemény 3 borzasztó egyszerű lépésben elkészíthető

Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre.

Robotgéppel dolgozzuk össze a vajat/margarint, mogyoróvajat és cukrot, amíg egyenletes massza nem keveredik. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és a vaníliát és jól verjük föl. Ekkor jöhet a lisztes keverék, a mazsola és a corn flakes, amivel együtt ismét homogén keveréket készítünk.

Az így kikevert tésztát egy kanál segítségével halmozzuk sütőpapírral terített tepsibe. Saját ízlésünknek megfelelő méretű kekszeket készíthetünk, azonban túl vastagok ne legyenek. Pár centit hagyjunk köztük, hogy legyen helyük nőni.

A tepsit nem több mint 12-15 percre, vagy enyhe barnulásig 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készen is vagyunk.

Most jön a legnehezebb próbatétel: hogy a sütik a legfinomabbak legyenek meg kell várnunk, hogy kihűljenek, mielőtt magunkba tömnénk az összes finomságot...

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

1 Tovább
12
»

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek