Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrült diéták Hollywoodból

Nyílt titok, hogy a rivaldafény megköveteli a jó alakot a sztároktól, de néha még a kisportolt test sem elegendő egy-egy szerep megkaparintásához, így jóval durvább eszközökhöz nyúlnak céljaik eléréséhez. A leggyakoribb eszköz pedig valamilyen őrült diéta kitalálásához, illetve alkalmazásához vezet. Ezeket a kísérleteket gyűjtötte össze a Yahoo egy csokorba, mi pedig örömmel osztjuk meg veletek, hadd hüledezzünk együtt az őrült celebeken.

0 Tovább

Praktikák a nassolás ellen!

A rendszeres nasi nem csak az alakunkra ártalmas, hanem hosszú távon az egészségünkre is. Ezért érdemes odafigyelni rá, hogy minél kevesebb felesleges kalóriát és sót vigyünk be szervezetünkbe. Ha szem előtt tartod az alábbi tanácsokat, te is könnyen normális keretek között tarthatod az éttrendedet.

0 Tovább

3 egyszerű trükk a súlycsökkentéshez

Sokféle módszer és megváltónak kikiáltott technika látott már napvilágot a fogyással kapcsolatban, a legalapvetőbbektől kezdve (étkezz tudatosabban és mozogj többet) a legidétlenebbekig (léböjt, csokidiéta, káposztalé kúra), azonban egy új tanulmány szerint három egyszerű napirend-változtatással tehetünk a legtöbbet egészségünkért.

2 Tovább

6 ropogós snack – diétázóknak is!

A diétázás egyik legidegesítőbb és nehezebb része, hogy otthon a tévé előtt ülve vagy barátokkal beszélgetve nem markolhatunk a többiek által olyan jóízűen ropogtatott pereces, sós mogyorós és kitudja még milyen bűnös finomságokat tartalmazó tálkákba. Bár ez valóban nem tanácsos, nekünk sem kell minden földi élvezettől megfosztani magunkat. Jöjjön pár ropogós finomság, amit nyugodt szívvel fogyaszthatunk, sőt még nem diétázó ismerőseinknek is ízleni fog.

Zöldségchips

Ma már a krumplin kívül számos zöldségből készítenek chipseket, amit ráadásul, lévén diétás finomságokról szó, a legtöbbször nem olajban sütnek ki és utólag sem sózzák. A cékla, a sárgarépa és társaik a krumplihoz hasonlóan, azonban annál lényegesen egészségesebben roppan a szánkban.

Pörkölt csicseriborsó

Ehhez már nem elég feltépni egy zacskót, de a finom végeredmény igazán megér 5 perc munkát. A konzerv csicseriborsót csöpögtessük le, majd a maradék nedvességet is itassuk fel konyharuhával vagy papírötlővel. Az így megszárított bogyócskákat forgassuk meg pár csepp extra szűz olívaolajban, enyhén sózzuk, fűszerezzünk ízlésünk szerint, mondjuk oregánóval, vagy akár egy kis chilivel és citrommal, majd egy tepsibe szórva dugjuk 200 °C-os sütőbe míg finom ropogós nem lesz. Ha ropihabzsoló barátaink eddig csak nevettek rajtunk, most majd szemlesütve nyalják meg mind a tíz ujjukat...

Ropogós cukorborsó

Bizony cukorborsót ropogtatni is roppant finom és remekül passzol a mozizós hangulathoz. Ha igazán ínyencek vagyunk mártogassuk mikróban megolvasztott zsírszegény kecskesajtba. Isteni!

Töltött endívia

Az endívia még itthon kevésbé ismert salátaféle, melynek merev tartású ropogós leveleit mindenféle finomsággal megtölthetjük. Ezt érdemes észben tartani, mert nem csak magányos tévénézős estéken szolgál remek étekül, de akár egy elegáns vendégségben is látványos és ízletes előételeket lehet tálalni, ebben az ehető kis 'tálkában'. Apróra vágott balzsamecetes körtével például igazén különleges ízkombinációt alkot.

Egyszerű salsa

Egy egyszerű de finom salsát gyakorlatilag bármiből készíthetünk, az egyik legfinomabb mégis a paradicsom, uborka, színes kaliforniai paprika és hagyma (ha lehet használjunk vörös helyett édes fehéret) apróra vágott keverékéből készült sűrű, darabos szós. Kétszersülttel, vagy a fentiek bármelyikével tunkolva kiváló párost alkotnak.

Bébirépa joghurtos szósszal

A végére hagytuk a kedvencünket. Ehhez a leturmixolt brokkolit, kaliforniai paprikákat és gyöngyhagymát görög joghurttal kell elkeverni. Az ízletes krém nem csak ízben zseniális, de látványra is gyönyörű, kiválóan harmonizál a bébirépa naranccsával.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Fitnesz trendek 2012-re

Az egészségért folytatott harc nem csak számunkra fontos, de rengeteg ember számára nyújt biztos megélhetést és mára hatalmas üzletággá fejlődött, ami igyekszik figyelni a fogyasztói igényekre és kiszolgálni a legújabb trendeket. Ennek köszönhetően folyamatosan változásban van, azonban néhány dolog megjósolható előre. Erre teszünk most kísérletet.

Erősödik a harc az elhízás ellen

Globálisan is igaz, de hazánkra különösen jellemző, hogy egyre nagyobb gondot okoz a társadalom elhízottsága. 2012-ben az ez elleni küzdelem egyre fontosabbá válását várjuk minden szinten. Ez a teljes fitnesz iparágra nagyobb figyelmet fog irányítani, így az edzőtermek, diétaprogramok, személyi tanácsadók, nagyobb érdeklődésre, bevételekre számíthatnak.

Divatdiéták bukása

Egyre többen ébrednek rá, hogy az évszakonként változó gyors fogyást ígérő divatdiéták hosszútávon nem célravezetőek és inkább életmódjuk lényegi megváltoztatására fognak törekedni. A jövő szlogenje a 'Lassan de biztosan!'

A technológia térnyerése

Ahogy mindennapi életünk bármely egyéb területén, a napi testmozgásunk szervezésében és mikéntjében, illetve az egészséges táplálkozás betartásában is egyre nagyobb szerepet fognak vállalni a digitális megoldások. Okostelefonokra letölthető 'életvezetési' alkalmazások már most is bőven akadnak, azonban a technológia egyre elérhetőbbé válásával ezek is egyre elterjedtebbek, profibbak és használhatóbbak, ezáltal egyre többet használtak lesznek.

High-tech edzőtermek

Bár a gazdasági környezet nem kedvez az edzőtermek komoly befektetéseinek a magyar termekben is egyre elterjedtebbek lesznek a csúcstechnológiás edzőgépek. A tengerentúlon ma már a tévé és zenelejátszó nélküli edzőgépek számítanak ritkaságnak, így mi is ezek megjelenésére és elterjedésére számítunk. Ezzel párhuzamosan a kisebb fitnesztermek könnyen kihullhatnak a versenyből ezzel egyre nagyobb teret engedve a nagy edzőterem-láncok terjedésének.

Személyre szabott programok

Nem csak a gépek, de az azokon végzett munka mikéntjének változását is várjuk. Az általános programok mellett egyre fontosabbá vállnak a személyre szabott önálló edzéstervek, amikben persze az egyre elismertebb személyi edzőknek is hatalmas szerep jut.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

1 Tovább
«
12

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek