Sokféle módszer és megváltónak kikiáltott technika látott már napvilágot a fogyással kapcsolatban, a legalapvetőbbektől kezdve (étkezz tudatosabban és mozogj többet) a legidétlenebbekig (léböjt, csokidiéta, káposztalé kúra), azonban egy új tanulmány szerint három egyszerű napirend-változtatással tehetünk a legtöbbet egészségünkért.

A seattle-i kutatás az önvizsgálat hatékonyságát és az étkezési szokásokat vizsgálta diétázókon.

Azt találták, hogy azok a nők, akik étkezési naplót vezettek több mint 2,5 kilóval többet fogytak, mint akik ezt nem tették meg, azok pedig akik ki-kihagytak egy-egy étkezést 3,5 kilóval adtak le kevesebbet rendszeresebb életvitelt folytató társaikhoz képest.

A kutatók az étterembe járás gyakorisága között is találtak összefüggéseket, ha valaki heti rendszerességgel járt el vendéglátóhelyekre, akkor akár két kilóval is pluszban maradhatott, azokhoz képest, akik nem jártak el étterembe.

A legfontosabb tanulság tehát, hogy figyeljünk arra, hogy mit eszünk, erre a legjobb módszer pedig a napló vezetése. Így nyomon követhetővé válik a napi kalóriabevitel ráadásul a napló megóvhat minket a kisebb-nagyobb kihágásoktól.

A tanulmány éttermekre levont következtetései nyilván azon alapulnak, hogy ezeken a helyeken csekély ráhatással lehetünk az ételek összetevőire, illetve az elkészítési módokat illetően, így jobb elkerülni a vendéglátóhelyeket a diéta során.

Ti mit gondoltok?

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!