A rendszeres nasi nem csak az alakunkra ártalmas, hanem hosszú távon az egészségünkre is.  Ezért érdemes odafigyelni rá, hogy minél kevesebb felesleges kalóriát és sót vigyünk be szervezetünkbe. Ha szem előtt tartod az alábbi tanácsokat, te is könnyen normális keretek között tarthatod az éttrendedet.

  1. Ahelyett, hogy vennél valami rágcsálnivalót a moziban vagy az esti meccshez a tévében, kapj be egy rágót, orális fixációidat épp annyira kielégíti, mint a chips. Persze arra figyelj oda, hogy cukormentes legyen.
  2. A partikon állj a lehető legtávolabb az asztalon sorakozó rágcsálnivalóktól.
  3. Ha szeretsz útközben rágcsálni, akkor készülj fel és tervezd meg előre, hogy mit viszel magaddal és bizonyosodj meg róla, hogy az egészséges lesz.
  4. Vásárolj kisebb méretű rágcsákat! Drága? Vedd meg a nagyot, de bontsd kisebb csomagokra!
  5. Dugd el a szekrény legtávolabbi zugaiba a hizlaló nasikat és helyezd szem elé az egészségeseket.
  6. Semmiképpen se nassolj az asztalodnál, munka közben, több okból sem érdemes, hiszen ha pótcselekvésképpen eszel, nem fogsz odafigyelni a mennyiségre, másrészt nagyon hamar rá fogsz szokni a tevékenységre.
  7. Az előző tanácsból levezetve, otthon sem szabad bárhol rágcsálnivalókat fogyasztanod, csak és kizárólag a konyhában! Meglátod ha bevezeted ezt a szabályt, hamarosan leszoksz majd a hosszas nassolásokról.
  8. Ne egyél azért, hogy megnyugodj, csak azután étkezz, hogy megnyugodtál!

Neked milyen praktikáid vannak még a nassolás elkerülésére?