Az egészségért folytatott harc nem csak számunkra fontos, de rengeteg ember számára nyújt biztos megélhetést és mára hatalmas üzletággá fejlődött, ami igyekszik figyelni a fogyasztói igényekre és kiszolgálni a legújabb trendeket. Ennek köszönhetően folyamatosan változásban van, azonban néhány dolog megjósolható előre. Erre teszünk most kísérletet.

Erősödik a harc az elhízás ellen

Globálisan is igaz, de hazánkra különösen jellemző, hogy egyre nagyobb gondot okoz a társadalom elhízottsága. 2012-ben az ez elleni küzdelem egyre fontosabbá válását várjuk minden szinten. Ez a teljes fitnesz iparágra nagyobb figyelmet fog irányítani, így az edzőtermek, diétaprogramok, személyi tanácsadók, nagyobb érdeklődésre, bevételekre számíthatnak.

Divatdiéták bukása

Egyre többen ébrednek rá, hogy az évszakonként változó gyors fogyást ígérő divatdiéták hosszútávon nem célravezetőek és inkább életmódjuk lényegi megváltoztatására fognak törekedni. A jövő szlogenje a 'Lassan de biztosan!'

A technológia térnyerése

Ahogy mindennapi életünk bármely egyéb területén, a napi testmozgásunk szervezésében és mikéntjében, illetve az egészséges táplálkozás betartásában is egyre nagyobb szerepet fognak vállalni a digitális megoldások. Okostelefonokra letölthető 'életvezetési' alkalmazások már most is bőven akadnak, azonban a technológia egyre elérhetőbbé válásával ezek is egyre elterjedtebbek, profibbak és használhatóbbak, ezáltal egyre többet használtak lesznek.

High-tech edzőtermek

Bár a gazdasági környezet nem kedvez az edzőtermek komoly befektetéseinek a magyar termekben is egyre elterjedtebbek lesznek a csúcstechnológiás edzőgépek. A tengerentúlon ma már a tévé és zenelejátszó nélküli edzőgépek számítanak ritkaságnak, így mi is ezek megjelenésére és elterjedésére számítunk. Ezzel párhuzamosan a kisebb fitnesztermek könnyen kihullhatnak a versenyből ezzel egyre nagyobb teret engedve a nagy edzőterem-láncok terjedésének.

Személyre szabott programok

Nem csak a gépek, de az azokon végzett munka mikéntjének változását is várjuk. Az általános programok mellett egyre fontosabbá vállnak a személyre szabott önálló edzéstervek, amikben persze az egyre elismertebb személyi edzőknek is hatalmas szerep jut.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!