Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pihend ki a munkát

Szóval az egész hetet munkával töltötted, félve a főnöködtől, sokat túlórázva, közben arra is figyelve, hogy ne szúrj szemet a kollégáknak? Péntek délutánra már biztosan olyan nyúzott lehetsz, mint a báránybőrből készült faliszőnyeg az anyósnál. Szerencsére jön a hétvége, mi pedig tuti tippeket adunk, hogy hogyan csökkentsd életedben a stresszt és küzd le a fáradtságot.

0 Tovább

8 tipp a stresszmentes ünnepekhez

Bár a karácsony kétségtelenül az év egyik legszebb és leginkább várt ünnepe, lássuk be gyakran sok nehézséggel jár. Az ajándékok beszerzése, az ünnepi ebéd és vacsora elkészítése, az ezekkel járó extra idő- és anyagi ráfordítás mind megviselik az embert. Arról nem is beszélve, hogy ahol nagy a család, gyakran 3-4 napon keresztül vendégségről vendégségre kell rohanni, hogy végül mindenhova késve érkezzünk.

Hogy ne bántsuk meg szeretteinket, és magunk is élvezhessük az ünnep hangulatát bizony ügyesen kell lavíroznunk a feladatok tengerében. Ehhez adunk most pár tippet.

Vásároljunk online!

Számos dolog lényegesen kényelmesebben beszerezhető az interneten keresztül, mint az áruházakat végigloholva. Ráadásul könnyen lehet, hogy még spórolunk is. Cipőt természetesen nem érdemes felpróbálás nélkül választani, de ha egy rokonunknak veszünk ruhaneműt, aki úgyse jönne velünk a boltba, akkor egészen más a helyzet. Hát még ha könyvről, zenéről, filmekről vagy műszaki cikkekről van szó.

Ügyeljünk a családi kasszára

A nehéz gazdasági helyzetben bizony ügyesen kell bánnunk pénztárcánkkal. Ha gyermekeink drága ajándékot szeretnének, amit nem engedhetünk meg magunknak, ne legyünk restek elmagyarázni nekik, mi a helyzet, biztosan meg fogják érteni. Ha távoli rokonoknak vagy munkatársaknak is szoktunk ajándékot adni süssünk egy tálca finom süteményt, amit egy szép dobozban átadva fejezhetjük ki törődésünket.

Rokontól rokonig

Ha a szokásos karácsonyi menetrend túl stresszesnek bizonyul ne féljünk változtatni rajta. Nem muszáj minden nagyszülőt 24-én este végiglátogatni. Használjuk ki az ünnepnapok második felét is, hogy legyen időnk otthon, a szűk családdal igazán értékes időt eltölteni.

Svédasztalos piknik

Ha komoly vendégsereget várunk otthonunkba ne szégyelljük a vacsorát piknik-rendszerben megrendezni. Koncentráljunk a főfogásra, a vendégeket pedig kérjük meg, hogy a köretekkel, salátákkal és desszertekkel ők készüljenek. Amellett, hogy a tapasztalat szerint így még több finomság kerül az asztalra, a vendégek is inkább magukénak érzik majd az estét.

Irány a szabadba!

Bár már szinte közhelynek hangzik, az ünnepek stresszes hangulatában is nélkülözhetetlen a kellő testmozgás, hogy levezessük a felgyülemlett feszültséget. Használjuk ki, ha fehér karácsonyunk van és családunk társaságában menjünk szánkózni, korcsolyázni, vagy csak építsünk egy hatalmas hóembert és vívjunk hócsatát. Ha vállalkozó szelleműek vagyunk kipróbálhatjuk az itthon is egyre népszerűbb sífutást is.

Relaxáljunk!

Persze ha minden kötél szakad, sem szabad túlságosan kiborulnunk. Ha a nagy rohanásban nincs időnk egy kiadós testmozgásra, érdemes lehet légzési gyakorlatokat vagy a jógát kipróbálni. Ezekre bőven elég 20-30 percet rászánnunk és ha kellőképpen tudunk koncentrálni, ez az idő elég is ahhoz, hogy feltöltődjünk.

Közösen könnyebb

Ne feledjük, hogy bármilyen is az elvégzendő munka, azt közös erővel sokkal könnyebb megcsinálni. Fogjuk hát munkára az egész családot! Iskoláskorú gyerekek már igazán hasznos segítséget nyújthatnak. Levihetik a szemetet, elkotorhatják a havat, vagy ők díszíthetik a fát. Bármilyen feladatot adunk neki, már az is segítség ha a nagy sürgésforgásban nincsenek láb alatt.

Maradjunk szervezettek

A fent felsorolt dolgokat természetesen mind könnyebb véghezvinnünk ha jól szervezettek maradunk. Minden este és reggel szánjunk rá 5-5 percet, hogy átgondoljuk milyen elvégzendő feladataink vannak, és melyikre mikor, hogyan tudunk időt szakítani. Ha ezekről rövid jegyzeteket, emlékeztetőket készítünk magunknak az nagyban megkönnyíti a munkánkat.

0 Tovább
12
»

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek