Tegnap a Facebookon azt kérdeztük, hogy milyen újévi fogadalmakat tettetek és hogy van-e közöttük olyan, amit betartva az egészségetek is javulhat. Nos, mivel konkrét válaszok nem érkeztek, ezért úgy gondoltuk, hogy körbe járjuk a témát és összeszedjük nektek, milyen szokásokat lenne érdemes beépítenetek az életmódotokba 2013-ban.

 

Nézz kevesebb TV-t

Ha csak egyvalamit is változtatsz az életedben, akkor legyen ez, meglátod hamarosan minden eddig elhanyagolt kapcsolatodra vagy hobbidra találsz majd időt. Készíts stratégiát, kapcsold ki lefekvéskor a készüléket és tarts egy teljesen TV mentes napot minden héten! Jó megoldás lehet még, ha kiválasztod a kedvenc műsoraidat és csak azokat nézed meg.

Olvass többet

Legyen az egy romantikus regény, vagy akár egy tudományos fantasztikus fikció, a lényeg, hogy végy a kezedbe egy könyvet és nyiss az új dolgok felé. Az olvasás segíteni fog a lelki békéd megtalálásában!

Vásárolj kevesebbet

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy egy fogyasztói világban élünk és bárhová is nézünk, a vásárlás csábító szelleme kacsint vissza ránk, ezért fontos, hogy megszabd a határokat! Állapítsd meg a saját költségkeretedet, vezess naplót a költéseidről és vitasd meg a nagyobb tételeket a családdal vagy a barátokkal!

Alkoss

Manapság már kezd kikopni az emberekből az alkotás iránti vágy. Pedig az érzés, hogy készítettünk valamit a saját két kezünk segítségével még akkor is nagy örömöt képes okozni, ha a kész mű nem a világ legjobban sikerült darabja. A lényeg, kezdj valami újba, sütés, kertészkedés, kötni vagy barkácsolás, ez már a te döntésed!

Hagyd hátra a stresszt

A környezetünk észrevétlenül is folyton folyvást stresszel bennünket. Légy sikeresebb, válj jobb szülővé és egyéb hangzatos elvárásokat támaszt felénk a társadalom. Ne akarj mindenkinek megfelelni, próbáld ki a különböző stresszűző technikákat, ha feszült vagy, hosszútávon pedig szüntesd meg a stresszfaktorokat!

Étkezz egészségesebben

Ezzel nem azt akarjuk javasolni, hogy kezdj el diétázni, vagy hogy februárig adj le 3 kilót. Pusztán annyit tanácsolunk, hogy kezdj el odafigyelni az étkezésre. Tényleg ne frusztráld magad, csak próbáld meghozni a jobb döntéseket az olyan helyzetekben, ahol egészségesebb alternatívád is van.

Mozogj többet

A titok itt is az óvatos kezdésben rejlik. Nem érdemes elsőre túl sokat vállalni, mert annak a vége csakis kudarc lehet. Jegyezd meg! A kis lépésekben való haladás sokszor hatékonyabb, mint ha rohamléptekben haladnál. Tervezd meg, hogy hogyan fogod beépíteni a sportot az életedbe, és figyelj arra, hogy lassan kezdj bele, majd idővel fokozatosan növeld az intenzitást. Meglátod, előbb-utóbb a haszna is meglesz és a kedved sem fog elmenni a mozgástól!

A listánk nyilván szubjektív és nem is gondolhattunk mindenre, ezért ha vannak még javaslataitok, örömmel fogadjuk őket itt vagy a Facebookon!