Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mondatok, amelyeket gyakrabban mondhatnánk egymásnak az új évben

Minden egyes új esztendő új lehetőségeket, új esélyeket és új reményeket kínál, éppen ezért is szokás újévi fogadalmakat tenni. Ezek általában anyagi, vagy egészségügyi természetűek, pl. új vállalkozás indítására vagy a rég elvesztett fittség visszaszerzésére biztosan sokan fogadkoznak szilveszter éjszakáján. Mi ezeknél most egy kicsit kézenfekvőbb tanács megfogadását ajánljuk a kedves olvasóknak, ami viszont az említett dolgoknál talán még hatványozottabban köszönhet vissza az életükben. Ajánlásunk egyszerű, mondogassák szeretteiknek egy kicsit gyakrabban a következő mondatokat, a hatásuk garantáltan pozitív lesz!

0 Tovább

Új év, új szokások

Tegnap a Facebookon azt kérdeztük, hogy milyen újévi fogadalmakat tettetek és hogy van-e közöttük olyan, amit betartva az egészségetek is javulhat. Nos, mivel konkrét válaszok nem érkeztek, ezért úgy gondoltuk, hogy körbe járjuk a témát és összeszedjük nektek, milyen szokásokat lenne érdemes beépítenetek az életmódotokba 2013-ban.

0 Tovább

Fogadalmak fogságában

Újévi fogadalmat szinte mindenki tett már, és legalább ennyien szegték is meg már azokat. Szinte teljesen mindegy, hogy milyen nagy elhatározásunkat akarjuk véghezvinni, fogyni akarunk, többet, sportolni, vagy regényt írni, a fogadalmak beváltásával általában ugyanazon okok miatt hagyunk fel. Vegyük hát ezeket sorra, és nézzük meg hogyan kerülhetjük el őket!

Hullámzó lelkesedés

A leggyakoribb ok amiért az emberek felhagynak terveikkel, hogy elveszítik lelkesedésüket a kitűzött cél iránt. Ám ez a helyzet nem olyan fekete-fehér mint elsőre látszik. Bármilyen tervet is tűzünk ki magunk elé, azért lehetetlenség heteken, vagy akár hónapokon keresztül változatlanul rajongani. A fontos, hogy a pillanatnyi elbizonytalanodások ne bátortalanítsanak el minket. Vegyünk erőt magunkon és haladjunk tovább a kijelölt úton, és elszántságunk szinte magától vissza fog térni!

Pénzhiány

A fogadalmak gyakran járnak anyagi terhekkel. Kezdve egy diétához szükséges jobb minőségű de gyakran drágább alapanyagoktól, az új sport vagy hobbi elsajátításához szükséges edzések vagy magántanárok áráig, a fogadalmak megterhelik pénztárcánkat. Ne feledjük, hogy bár gyakran ez a legnehezebb, de önmagunkba befektetni mindig megtérülő vállalkozás! Igyekezzünk időben és költségesség szerint is beosztani a szükséges kiadásokat, azokat apránként valósítsuk meg. Ha valóban fontos számunkra a kitűzött cél korábbi felesleges, vagy túlságosan is bőkezű kiadásainkból is lefaraghatunk, hogy álmunk megvalósítsuk.

Időszűke

A pénzhez hasonlóan, időnket is gyakran sokkal nehezebb magunkra fordítani, mint bármi vagy bárki egyébre. Azonban fontos, hogy céljaink megvalósításához egy kicsit magunkat helyezzük az előtérbe. Különóráink, edzéseink vagy bármilyen egyéb elfoglaltságunk időpontjait véssük a naptárba, mint egy lemondhatatlan és kihagyhatatlan orvosi vizsgálat vagy munkahelyi kötelesség időpontjait és többi elfoglaltságunkkal alkalmazkodjunk ehhez. Kérjük, sőt kötelezzük erre családunkat és munkatársainkat is, itt az ideje, hogy ők alkalmazkodjanak!

Energiahiány

Akármilyen fáradtak is vagyunk, szervezetünknek bizony vannak titkos tartalékai. Ha úgy érezzük nincs erőnk megtenni a következő ugrást, tegyünk csak egy apró lépést. Akármilyen kis erőfeszítést is teszünk a kitűzött cél elérésért, az sokkal többet segít, mintha azon sajnálkoznánk, hogy erre nem volt energiánk. Ha erőt veszünk magunkon, az pszichésen is megerősít, és újult erővel folytathatjuk tovább utunk.

Együtt könnyebb!

Akármilyen kilátástalanak is tűnik pillanatnyi helyzetünk, higgyük el, más is járt már ilyen cipőben. Sőt, nem csak hogy jártak, de ki is kecmeregtek belőle. Így ne féljünk tanácsot kérni, kollégáktól, barátoktól, vagy akár az internet megfelelő fórumain szakemberektől, vagy idegenektől. A személyes történetek és tanácsok minden általános igazságnál többet tudnak segíteni.

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek