Szóval az egész hetet munkával töltötted, félve a főnöködtől, sokat túlórázva, közben arra is figyelve, hogy ne szúrj szemet a kollégáknak? Péntek délutánra már biztosan olyan nyúzott lehetsz, mint a báránybőrből készült faliszőnyeg az anyósnál. Szerencsére jön a hétvége, mi pedig tuti tippeket adunk, hogy hogyan csökkentsd életedben a stresszt és küzd le a fáradtságot.

Barátkozz a munkatársakkal

Egy 2011-es amerikai tanulmány kimutatta, hogy a rossz munkahelyi kapcsolatok éveket vehetnek el az életedből, ezért azt tanácsoljuk, hogy felejtsd el sérelmeidet és szállj be te is a pletykapartiba.

Főzz magadnak

Magyaráznunk sem kell, mennyi előnye lehet annak, ha az ember saját maga készíti az ételeit. Anyagilag, mentálisan, de legfőképpen egészségileg járhatsz jobban, ha bepiszkítod kezeidet a konyhában. A dolgos hétköznapok során a munka mellett valóban nehéz erre is odafigyelni, azonban a hétvégéken ne keresd a kifogásokat!

Kalandra fel                         

Indulj el a szabadba, bakanccsal, biciklivel vagy ahogyan jólesik, egy kis mozgás nem csak a kondidnak fog jót tenni, de csökkenti az olyan súlyos betegségek valószínűségét is, mint a rák vagy a diabétesz.

Kapcsold ki a telefonod

Újabb és újabb kütyük jelennek meg életünkben, amik rabszolgasorba kényszerítenek, ezek közül a legidegesítőbb az okostelefon, mivel használatba vételével nem csak a szórakozási lehetőségek száma nőtt, hanem a munka béklyóinak száma is. Gondoljunk bele, a segítségével már nem csak 8 vagy 9 órában vagyunk elérhetőek, hanem akár a nap 24 órájában is. Hétvégén jobb a békesség, inkább kapcsold ki!

 Napozz egyet

Persze csakis a megfelelő védelemmel ellátva. A napfény amellett, hogy lebarnít egyben a legjobb D-vitaminforrás is, ami elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Hétvégén se aludj túl sokáig

Hallottál már a „social jetlag” nevű jelenségről?  Segítünk, a jetlag az, amikor elrepülsz pár ezer kilométerrel keletebbre, vagy nyugatabbra és valahogy semmi sem stimmel, picit tudományosabban megfogalmazva, ez az időzónaváltás-szindróma. Hogy kapcsolódik ez az otthoni fáradtsághoz? Egyszerű, európai kutatók bebizonyították, hogy ha drasztikusan különböznek a hétközi és a hétvégi alvási szokásaink, akkor hosszútávon kifejezetten rosszul járunk a jetlag effektus miatt. Úgyhogy óvatosan a túlalvással!

Légy spontán

Törd meg a hétköznapok egyhangúságát azzal, hogy hétvégén nem engeded magad időkeretek közé szorítani. Jót fog tenni egy kis kötetlenség!

Egy utolsó dolog: Munkát eszedbe se jusson hazavinni!

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!