A rakott ételekben az a legjobb, hogy bár összeállításuk többnyire nem igényel, túl nagy szakácstudomány, a végeredmény mindig nagyon látványos lesz. A rétegekben feltornyozott alapanyagok íze kellemesen átjárja egymást, ezzel teremtve meg az ízek harmóniáját. Ráadásul a receptek többnyire kreatívan variálhatóak, nem csak a fűszerezést, változtathatjuk meg, de akár az alapzöldséget is kicserélhetjük. Mi is erre, vagyis a bátor kísérletezésre biztatjuk a kedves olvasót, persze csak miután a mi verziónkat kipróbálták ;) Ha pedig sikerül valami finomat kisütniük, ne habozzanak, osszák meg velünk!
Hozzávalók
- ¼ bögre vaj vagy margarin
- 2 bögre Kellogg's Corn Flakes
- 2 ek. liszt
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 kk. cukor
- 1 kisebb, apróra vágott vöröshagyma
- 1,5 nagy dobozos tejföl (kb. 650 ml)
- bő fél kiló előfőzött, lecsepegtetett zöldbab
- 2 bögre reszelt sajt
Elkészítés
A zsiradékot egy nagyobb keverőedényben olvasszuk fel. Vegyünk el belőle 2 evőkanálnyit, majd a maradékhoz keverjük hozzá a kukoricapelyhet. Tegyük félre, ebből lesz az étel ropogós teteje.
Egy másik edényben keverjük össze a kivett margarint, a lisztet, sót, borsot, lisztet és a hagymát. Lassan keverjük bele a tejfölt, majd jöhet a zöldbab is. Óvatosan forgassuk át, nehogy hüvelyek szétessenek. Öntsük az egészet egy vékonyan kiolajozott, közepes méretű, 3-4 centiméter magas jénaitálba, majd a tetejét szórjuk meg a sajttal és a kukoricapelyhes masszával.
200°C-os sütőben süssük legalább húsz percig, vagy amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
Utolsó kommentek